Sztáréletmód

Molnár Anikó: „Belebetegedtem a boldogtalanságba”

Három hete száznyolcvan fokot fordult a világ az egykori Nagy Ő-vel, miközben rettegve várt az orvosi diagnózisra. Úgy érzi, hatalmas pofont kapott az élettől, hogy végre észhez térjen.

Épphogy napvilágra került Anikó tíz éve rejtegetett titka, hogy agysorvadásban szenved, máris újabb kálváriáról mesélt a Storynak. Ez a megpróbáltatás azonban fenekestül felforgatta az életét…

„Soha nem rettegtem ennyire”

Éjszaka arra kelt fel, hogy iszonyúan szorít a mellkasa. „Tudtam, hogy ez nem pánikroham, mert azt volt időm jól kiismerni. Másnap elmentem orvoshoz, és az EKG eltérést mutatott, úgyhogy befektettek a kardiológiára – emlékszik vissza élete egyik legrosszabb estéjére Anikó. – Hatalmas pofon volt ez az élettől, szerintem még soha nem rettegtem ennyire. Amikor kiderült, hogy nem volt infarktusom, és nincs szervi problémám, zokogásba törtem ki. Tudom, hogy nem véletlen történt ez az egész. Aznap is azon lelkiztem, hogy miért nincs párom. Túlságosan a szívemre vettem, hogy ilyenformán nekem nem jön össze a boldogság, és az lett a vége, hogy belebetegedtem.” A drámai éjszaka után eldöntötte: végleg elengedi a félelmeit, és soha többé nem nyomasztja magát.

„Berendezkedtem az egyedüllétre”

46 évesen egy kórházi ágyon fekve értett meg mindent. „Azóta száznyolcvan fokot fordult az életem. Rájöttem, hogy nem klisé, tényleg az egészség a legfontosabb, és hogy nem mástól kell, hogy várjam, hanem saját magamban kell megtalálnom a boldogságot.” A történtek óta a korábbi szomorúságot hála váltotta fel az életében, hogy nőként is képes megoldani mindent. Legyen szó a ház körüli teendőkről vagy épp az autójáról. „Rengeteget bosszankodtam, hogy szinte csak az különböztet meg a férfiaktól, hogy nincs ’micsodám’. Mára viszont köszönöm, hogy a jég hátán is megélek. Elfogadom azt is, ha ez így marad, és nem lesz társam. Berendezkedtem az egyedüllétre. Persze örömmel fogadom, ha az élet elém tolja végre a nekem szánt embert, de én addig és nélküle is boldog és teljes leszek.”

Nagy állatbarát, kutyái nélkül nem lenne teljes az élete (Fotó: Smagpictures)

„Csak a személyes találkozásban hiszek”

És hogy milyen férfinak van esélye Anikónál? Csakis annak, aki nem az interneten, hanem a való világban lép elé, érdeklődve. „Hiába írogatnak a közösségi oldalon, nekem fontos a személyes találkozás, az első tekintet, az aura. Csak ebben hiszek, nem a filteres képekben, amit ma már sajnos a pasik is alkalmaznak – szögezi le Anikó, aki számára egy közös ismerős biztató kapocs lehet. De azt sem zárja ki, hogy egy benzinkúton akad össze valakivel a tekintete. Előző kapcsolataiból tanulva, viszont már sok intő jelet hamar felismer, és nem választana még egyszer uralkodó típust vagy egy mesemondót, akinek már a kérdése sem igaz. – A zsugoriság is kiábrándít, mert én imádok adni. Engem nem kell eltartani, dolgozom, van egzisztenciám, de ha egy férfi kicsinyes, azzal nem tudok mit kezdeni. Ahogy azzal sem, ha unatkozom valaki mellett, vagy hiányzik a kémia.”

Csoda kéne ahhoz, hogy gyereke foganjon

Az egykori valóságshow-szereplőt sosem foglalkoztatta igazán a gyerekkérdés, 46 évesen pedig már nem tartja valószínűnek, hogy valaha édesanya lesz. „Már benne vagyok a meno­pauza időszakában, és elvileg nincsenek működő petesejtjeim. Csoda kéne ahhoz, hogy gyerekem foganjon. De erre a bizonytalan világra nem is szeretnék szülni, és jelenleg nincs is kinek.”

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!