Számos gasztrotévéműsorral, szakácskönyvvel és több, mint harmincéves háziasszonyi rutinnal a háta mögött Gáspár Bea nem ijed meg a konyhai munkától. Még akkor is, ha ma már nem főz annyiszor, mint korábban. Van olyan, mit kifejezetten szeret, van amit gyűlöl, erről egykor az nlc.hu-nek mesélt. „Szeretek hagymát pucolni, klopfolni.
Mondjuk, panírozni utálok… ez az egy, amire nem lehet, mármint nehéz rávenni. Vagy ritkán eszünk rántott húst, vagy az étteremben eszünk. Ha otthon rántott hús van, az ünnep.
Nem eszem tv paprikát, mióta kisebb lányunk, Virág megszületett. Beteg vagyok tőle, utálom. És az oregánó is, fúj. Ezért nem eszem soha pizzát” – mondta a Hal a tortán háziasszonya.
Gáspár Bea: „Imádom a halat pucolni”
Azt is elárulta, hogy tűzhelyet nem szeret takarítani, halat bontani viszonyt nagyon is. „Nem szeretek szeletelt halat venni, csak egészben. Imádom a halat pucolni. Egyszer kényszerűségből anyósom rám dobta, hogy ‘itt az élő hal, holnap halászlé lesz belőle, és jó lenne, ha felszeletelnéd’. Nézem, tiszta pikkely. Azt meg kell először pucolni, de jól megoldottam. Most már elég jól értek hozzá.”
De hogy áll a csirkekopasztással, a levágással? „Az nem nagy dolog. Vagy igen?” – így Bea.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Esküvőkre főzött
Gáspár Győző felesége hozzátette, ő már gyermekként is sokat segített a főzésnél, az előkészületeknél, például lagzikban. „Nagyon sok lakodalom volt nálunk vidéken, és ilyenkor a család már csütörtökön összeül. A csirkéket levágták, az asszonyok lekopasztották, feldarabolták, aztán levágták a disznót is. Volt olyan, hogy száz tyúkot is levágott húsz asszony.
Mifelénk, Nógrádban, ha nagy lagzi van, akkor a menyasszony és a vőlegény násznépe is már a szombati esküvő előtt napokkal beáll dolgozni.
Nyújtottam én az öregekkel szerdán a tésztát, hogy szombatra kiszáradjon, és főzhessük a levesbe. Nagyon finom kaják voltak.”

Édesszájú volt
Ám arra már nem emlékszik, hogy mikor főzött életében legelőször, de hogy mit arra igen. „Tejbegrízt csináltam először. Jártam a húgomért az oviba. Ő is édesszájú volt, meg én is, és amikor anyu nem volt otthon, akkor nem rendes kajára utaztam, hanem tejbegrízt készítettem. A tesóm örült neki, meg nekem is jó volt. Mindennel szeretem, nagy kedvencem kakaóval, fahéjjal ma is.”
Gáspár Bea egyébként nemrégiben interjút adott a Best magazinnak:
Kiemelt kép: TV2




