Dobos Evelin hálás a sorsnak, mert valamennyi munkájában olyan emberek közelében dolgozhatott, akiktől csak tanulhatott. Molnár Piroska mellett két évig volt a Keresztanyu forgatásán. Koltai Róbertet pedig megsiratta, amikor vége lett az Elvtársak felvételének. „Látni, ahogy ezek az emberek a munkához állnak, ellesni a szokásaikat, semmihez sem fogható érzés. Molnár Piroskának az unokáját alakítottam, a forgatáson vele töltöttem a legtöbb időt, de azt hiszem, neki sem volt ellenére a közelemben lenni, mert hasonlóan szeretünk dolgozni – nyugiban és harmóniában –, ami adott egy plusztöltetet a közös munkánknak. De az Elvtársakban Koltai Róberttel tölteni két napot, szintén életem egyik legcsodálatosabb élményét jelentette. Kemény körülmények között forgattunk, nyáron, 37 fokban az út közepén. Példamutató volt, ahogy a nagy Koltai megmutatta, hogyan kell még a legnagyobb nehézségeket is humorral túlélni, mert egy-egy forgatáson ezeket a helyzeteket egyszerűen nem lehet megúszni. Hazafelé együtt énekeltünk. Elárulom, olyan élményt jelentett mindez, hogy sírtam, amiért vége lett a forgatásnak.”
Egyenes volt az útja
Dobos Evelin egyébként eredetileg balerinának készült. Az óráknak otthont adó debreceni Csokonai Színház azonban felfedezte magának a pici lányt. Innen egyenes út vezetett onnan a gimnázium dráma tagozatára. A Színművészetin – ahol mégis a televíziós műsorkészítő szakra felvételizett – végül utolérte a végzete, hiszen már az első év első felében, 2013-ban felkérték az Egynyári kaland egyik főszerepére. „A castingra Kiss Imi és Tiszeker Dani hívtak el, akikkel felületesen, de ismertük egymást. Előbbit mint SZFE-s öreg diákot, Danit pedig még a gimiből. Utólag tudtam meg, Daninak benne volt a nevem a jegyzetfüzetében, amelyben számontartotta, akik hatással voltak rá. Akkoriban a kollégium hatodik emeletén laktam, ott kaptam a telefont, hogy enyém a szerep. Sosem fogom elfelejteni, ahogy hosszú ideig csak fel-alá rohangáltam a folyosón, olyan boldog voltam.”
Új hobbira lelt
Evelin és férje, Dani új, közös hobbija is a gasztronómia szeretetéhez kapcsolódik. A kertészkedés mostanában sok sikerélményt adott számukra. „Anyukám mindig egészséges alapanyagokból készítette el otthon az ételeket. Sokan hóbortnak, diétának tartják, hogy figyelek arra, hol veszem a húst, a tojást, pedig csak ehhez szoktam hozzá a születésem óta. Danival ebben is partnerek vagyunk: törekszünk arra, hogy a saját kertünkből együk a zöldségeket és a gyümölcsöket, amiket mi termesztünk.”
Kiemelt kép és fotók: Archív