Napi friss

Kitálalt egy stábtag Damu Roland kiakadásáról

A dermesztő jelenetnek az egész ország szemtanúja lehetett. És bár 15 évvel ezelőtti, máig foglalkoztatja az embereket. Most egy vágó számolt be eddig nem hallott részletekről, és két pletykára is reagált.

Máig őrzi az internet Damu Roland 15 évvel ezelőtti kirohanását, amit a TV2 Hal a tortán című műsorában intézett sztárvendégei és a komplett stáb felé. Azon a héten Damu, az Irigy Hónaljmirigy zenésze, Varga Győző, Kelemen Anna és a személyi edző Szentgyörgyi Rómeó versenyeztek a konyhában. Majd amikor a szavazásra került sor, a színész nem tudott uralkodni magán, és szitkozódva, magából kikelve őrjöngött. Az ominózus adást végül leadta a TV2 – később 9 millió forintra büntették a csatornát –, és azóta is óriási érdeklődés övezi.

Nemrég a Műsorklub című rendezvénysorozat részeként vették górcső alá Damu kirohanását, az eseményen – amire több mint háromszázan voltak kíváncsiak, még öltönyös, nyakkendős emberek is – pedig ott volt az epizód egyik vágója, Vajgel László is, aki mesélt az adás kulisszatitkairól. A Telex beszámolójából kiderül, hogy az még a stábot is meglepte, mekkora visszhangja lett az epizódnak. „Azt láttuk, hogy ez nem olyan lesz, mint eddig. A forgatás után az hangzott el, hogy ‘b***g, ez durva volt” – idézte fel Vajgel László.

Damu nőkkel való durva bánásmódjának is szemtanúja lehetett az ország. Akkori barátnőjét, Palácsik Tímeát – később Vajna Tímea, most pedig Palácsik-Ráthonyi Tímea – egyfolytában ugráltatta, de Varga Győző feleségére is rányomult, aki csak azért tűnt fel az ominózus adásban, mert Kelemen Anna nem volt hajlandó Damuhoz vendégségbe menni. Máig rejtély, hogy mi történt. Az is a rendezvényen derült ki egyébként, hogy Damu korábban szerepelt a Hal a tortánban, és akkor Dér Henihez próbált közelebb kerülni.

Bizarr adalék a történetben, hogy a forgatás idején Damu Roland ellen két eljárás folyt párkapcsolati erőszak miatt, a TV2 tudott erről, mégis az volt a produceri-szerkesztői döntés – ahogy Vajgel László erre rámutatott –, hogy a színész szerepelhet a műsorban. A vágó szerint egyébként ebben a formában ez az adás ma már biztosan nem mehetne le a tévében.

Pletykák és az igazság

Damu Roland később azt nyilatkozta, a stáb hergelte őt, és hogy a szereplők szájába adták a mondatokat. Vajgel László ezeket cáfolta, tudomása szerint épp ellenkezőleg történt: a stáb próbálta megnyugtatni az elborult színészt.

A rendezvény egyik résztvevője rákérdezett arra a pletykára, miszerint valójában Szentgyörgyi Rómeó nyert az adott hetet a műsorban, de a csatorna végül ezt a verziót elvetette, és inkább felvették a balhét. Vajgel László szerint nem történt ilyen.

Damu Rolandot később elítélték Palácsik Tímea bántalmazása és megerőszakolása miatt. Több mint két évig börtönben ült. Szabadulása után az alkohol rabja lett, színészként nem tudott elhelyezkedni, konyhai kisegítőként kereste a kenyérre valót. Magánéletében sem talált nyugalmat. 2021-ben a koronavírus szövődményeibe halt bele.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra és nyerj!

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!