Napi friss

Kálváriájáról vallott Csézy: „Érzelmileg és anyagilag is kiraboltak minket”

Szívbe markoló őszinteséggel mesélt arról a hat évig tartó heroikus küzdelemről, amit a gyermekáldásért folytatott.

Ahogy arról a story.hu is beszámolt, Csézy nemrég bejelentette, több évnyi sikertelen lombikpróbálkozás után végre teljesül az álma, és 44 évesen anyai örömök elé néz. „Nagyon megkínlódtunk, ez egy hatéves folyamat volt. Valahogy mindig benne volt a lelkemben, hogy nekem lesz gyermekem. Éreztem, hogy ennek sikerülnie kell. Minden leendő édesanyának, aki a szívével édesanya, ám még nem kapta meg ezt az ajándékot, üzenem, hogy tényleg soha ne adják fel. Mert egy anyánál jobban senki nem hisz abban, hogy gyereke lesz. Az orvos segít, a család is, de amikor te magad vágysz erre, azt nem szabad elfogyni” – biztatta a sorstársait az énekesnő a Palikék Világa by Manna Ilyen az élet című műsorában.

Azt ő is pontosan tudja, hogy ezen a rögös úton könnyű elveszíteni a reményt. „Volt három próbálkozásunk. Nekem az volt nagyon nehéz, hogy sikerült az első kettő beültetés egyből, ám mind a kettő megállt a kilencedik hétnél, és el kellett vetetni. A másodiknál, amikor nem találták a szívhangját, úgy éreztem, rám szakad az ég” – mesélte szomorúan.

Ezután fél évig tartott, mire lelkileg összeszedte magát, és újra volt ereje harcolni a vágyott kisbabáért. A magyar rendszer átláthatatlansága miatt a nőgyógyásza javaslatára Csehországban, Brnóban próbálkoztak tovább a férjével. Ám ez sem hozott áttörést. „A lehető legrosszabb helyre kerültünk, érzelmileg és anyagilag is kiraboltak minket. Megvetették velünk a legnagyobb csomagot, ami nem hozta a várt eredményt, ráadásul az ottani orvosok nem teljesítették a kérésünket, hogy vizsgálják meg az embriót” – mesélte a rossz emlékű meddőségi klinikáról.

Végül egy másik brnói klinikára kerültek, ahol már megkapta megfelelő ellátást, fél évig csak különböző vizsgálatokat folytattak, és meg is műtötték, amiben nagyon kimerült. De a sok szenvedés nem volt hiábavaló, ugyanis néhány hónapja kiderült, a profi orvosi segítségnek és a kitartásának hála, egy kislányt hord a szíve alatt. Csézy nem bánkódik azon, hogy nem fiatalon lesz édesanya. Ha viszont eszébe jut az, hogy ha már hat évvel ezelőtt azon a klinikán próbálkoznak, ahol most sikerrel jártak, mindig dühös lesz. Hiszen mostanra sokkal előrébb tartanának. Ugyanakkor próbálja elhessegetni ezt a gondolatot, mert mint mondta, csak a születendő kislánya érdekeit tartja szem előtt.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!