Napi friss

Básti Juli az édesapjáról, Básti Lajosról: „Sohasem nyújtott segítő kezet”

Édesapjával való kapcsolata meghatározta a színésznő nevelési elveit.

Színház az élet – tartja a jól ismert mondás, ami akár Básti Juli életének jelmondata is lehetne, ugyanis a szülei mellett férje és gyermekei is ezer szálon kötődnek a színházi világhoz. Bár ennek nem minden családtag örült mindig. „Édesapám (Básti Lajos színművész – a szerk.) eltiltott a színészi pályától, hallani sem akart arról, hogy színésznő legyek. Mondván, a nőknek annyival nehezebb érvényesülni. Sohasem nyújtott segítő kezet. Ezért számomra természetes volt, ha a fiaimnak ehhez van kedvük, hagyom és támogatom őket. Egyébként tejesen másmilyen a viszonyom a fiaimmal, mint amilyen nekem volt az apámmal” mesélte a színésznő az Adom a napom szerda esti adásában, és hozzátette: Dávid és Samu is a Centrál Színházban dolgoznak, abban a teátrumban,a amelynek történetesen a férje, Puskás Tamás az igazgatója.

Ráadásul időnként a legidősebb fia, Marci is besegít itt-ott a színházban, így a családi asztalnál is gyakran szakmáznak, bár a színésznő otthon sokkal inkább egy másik minőségében van jelen. „Egy tyúkanyó vagyok. Mindig mindent észreveszek és megérzek. Nyomon követek mindig mindenkit. Úgy értem, tudok az örömeikről és a bánataikról is. Egy összetartó család vagyunk. Az is gyakran megesik, hogy megérzek dolgokat. Pont abban pillanatban hívom fel, amikor egy fontos hírt kapott, vagy megérkezik valahova. Valahogy még össze vagyok kötve a fiaimmal”magyarázta nevetve.

Hamarosan pedig már nemcsak az anyaság, hanem a nagymamaság örömeit is megtapasztalhatja, merthogy fia, Puskás Samu és Martinovics Dorina színésznő első közös gyereküket várják. „Én azt gondoltam, hogy annyira későn szültem, hogy esélyem se lesz arra, hogy ebben a csodálatos állapotban is leledzünk, hogy nagyszülők vagyunk, de hát ez most megoldódott, mert nagyszülők leszünk. Nem készülök különösebben, jön, és majd puszilgatom. Az unokám is kisfiú lesz, úgyhogy rutinos leszek. Igyekszem majd sokat segíteni, ha kérik, és nem mindenbe beledumálni” mondta nevetve.

Kiemelt kép: TV2; Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!