Napi friss

Marsi Anikó elárulta, mire volt jó a válása

A tévés hamarosan hasznát veheti a mögötte álló nehéz időszaknak.

Marsi Anikó és Palik László idősebbik fia, Vilmos nemhogy nem követi szüleit a média világába, hanem ráadásul egy olyan szakmát választott, amire még csak hasonlóra sem volt példa korábban az ő környezetükben. Vilmos 8 évesen a szülei elé állt terveivel, sőt már akkor tudta magától azt is, hogy ehhez matek és fizika fog kelleni. Gyerekkori álmától nem tudta semmi eltántorítani, folyamatosan minden lehetőséget megragad a tudása bővítésére. „Ő úgy jön nyaralni, hogy hozza magával a vaskos könyveit – ami full fizika és matek –, és mindenki megkérdezi, hogy úristen, milyen vizsgára készül a gyerek… Ilyenkor piheni ki magát, ő így szórakozik” – osztotta meg Marsi Anikó a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában.

Anikó büszkén és elérzékenyülve mesélte el, hogyan emelték ki tanárai a fiát a végzős iskolai rendezvényen az összes diák és hozzátartozóik előtt.  „Egy olyan fiatalember következik, aki fel fog találni valami olyasmit, ami az emberiség hasznára lesz, és ezért Nobel-díjjal fogják őt jutalmazni” – idézte fel Anikó a fiáról elhangzott sorokat. Az egyetem ponthatárai – ahová Vilmos készül –, augusztus végén jelennek meg, akkor derül ki, hogy felvették-e hivatalosan, de a család nem izgul.

Marsi Anikó fia Írországba készül, ugyanis ott található az egyik legszínvonalasabb elméleti fizikai képzés. „A válással egy nagyon picit begyakoroltam, hogy nem 0–24-ben vannak velem. Hozzá kellett ahhoz szoknom, hogy mivel már nem egy háztartásban élünk Lacival, ezért a gyerek néha ott van, máskor meg velem. Ha másra nem is volt jó, de erre tökéletes lett ez az egész, hogy megtanuljam azt, az én nem annyira pici gyerekem nem feltétlenül velem tölti az év minden egyes napját” – felelte Anikó arra a kérdésre, hogyan fogja viselni, ha fia külföldön folytatja az életét. Azt is hozzátette, hogy végül is Dublin nincs olyan messze, bármikor könnyen kiruccanhat hozzá egy hétvégére.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!