Napi friss

A Trónok harca sztárjának tucatnyi bizarr szokása van

Szerencsére Kit Harington feleségét, Rosie Leslie-t nem igazán zavarja a férje kényszeressége.

Bevallottan OCD-vel, azaz obszesszív-kompulzív személyiségzavarral (rögeszmés-kényszeres zavarral) él Kit Harington. A Trónok harca sztárja ugyanakkor egyáltalán nem zavartatja magát furcsa szokásait illetően, amik közül egy igazán megmosolyogtató. Az immár kétgyermekes apa nemrégiben önként vonult be egy elvonóra, mivel alkoholproblémái lettek a hirtelen jött hatalmas sikertől, amit Jon Snow karakterének köszönhetett. Kisebb, mániákus szokásai azonban közel sem ennyire szörnyűek, inkább viccesnek mondhatók. Egy ilyenről korábban Jimmy Fallon műsorában rántotta le a leplet, ahol elárulta: minden alkalommal, amikor meglát egy mentőautót, meg kell vakarnia a nadrágját… Állítása szerint egy olasz hagyományról van szó, mire a műsorvezető közölte vele: nagy valószínűséggel átverték.

De van még ezenkívül is bőven furcsa szokása, amik a színpadhoz köthetőek, hiszen a nemesi családba született Kit– felmenői között II. Károly angol király is szerepel – a világot jelentő deszkákon is többször remekelt. Korábban elárulta, hogy minden színházi előadás előtt a lehető legtöbb gumicukrot igyekszik megenni, hogy kellőképpen beinduljon a nyáltermelése, illetve meg kell csókolnia háromszor a színpad deszkáit is, mielőtt rájuk lép. „Meg kell veregetnem az első sorban lévő ülést, és azt kell mondanom: ’Sok szerencsét, Tom!’ – mesélte a This Morning című műsorban. De hogy ki az a Tom, azt már nem tudja…

A babonák sora nemcsak a munkára, hanem a magánéletre is kiterjed. „Van egy feszület a szobámban, amit háromszor meg kell csókolnom.” A színész emellett utazásai alatt is bebiztosítja magát, állítólag gyerekkora óta magánál hord egy tollat, és ha repülőre száll, előtte háromszor meg kell paskolnia kívülről a gépet. Mindez azonban kicsit sem zavarja őt, sőt egyáltalán nem akar tőlük megszabadulni. Szerencséjére a feleségét, Rosie Leslie-t sem zavarják a férje furcsa babonái.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!