Napi friss

Az internet sztárja lett Benedek Tibor fia, Mór

Benedek Mór fiatal kora ellenére az idősebbek körében is megállja a helyét. Edzői is elismerően nyilatkoznak róla. Vannak azonban, akik féltik őt a hirtelen ráirányuló figyelemtől, és persze attól, hogy folyton édesapjához mérik.

Istenadta tehetség Benedek Mór, Benedek Tibor fia, aki ugyanabban a csapatban játszik, a KSI-ben, ahol annak idején édesapja is nevelkedett – árulta el Epres Panni a Benedek Tibor emlékére szervezett ifjúsági vízilabdatornán még tavaly. 35 év elteltével különös, szinte sorsszerű egybeesés, hogy míg Benedek Tibor 1989 nyarán Isztambulban szerezte meg pályafutása első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon, és a döntőben 3 gólt szerzett, fia megismételte a bravúrt: első aranyérmét szerezte meg kedden az U18-as világbajnokságon, ahol kulcsfontosságú időpontban két góllal járult hozzá a csapat sikeréhez. Ezzel pedig nemcsak mindenkit meghatott, de hatalmas tiszteletet és szeretet is kivívott magának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Vízilabda Szövetség (@waterpolo.hu) által megosztott bejegyzés

Az internetezők közt valóságos sztár lett, de nemcsak édesapja emléke, hanem saját sikerei okán is. Sokan féltik ekkora tehertől, ám a tehetség, úgy tűnik, utat tört magának, és nem hagy kérdést. Mórt ugyanis már tavaly szerepeltették, ahol csak tudták: a serdülőcsapattól a felnőttekig bevetették, így nem is meglepő, hogy a nála idősebbekkel is labdába tudott nyúlni a világversenyen. „Nagyon jó testi adottságai vannak, nagyjából egyértelmű, hogy ki van kövezve az útja a válogatottságig. Persze rengeteget kell még fejlődnie, de van ideje, hiszen csak 16 éves. Meg hát nem lehet egyszerű ezzel a vezetéknévvel a magyar vízilabdázásban…” – mondta a Sportalnak korábban a Nemzet Sportolója, Faragó Tamás, aki az 1976-os olimpiai bajnokcsapat legnagyobb sztárja volt.

A KSI-ben edzője is elismerően nyilatkozott korábban Mórról. „Benedek Mór más típusú vízilabdázó, mint néhai édesapja, Benedek Tibor – mondta a Metropolnak az 1988-as szöuli nyári olimpián ötödik helyezett válogatottunk játékosa, a központi sportiskolások utánpótlásmestere, Keszthelyi Tibor, aki két évig irányította a fiatalember edzéseit. Hozzátette azt is, hogy abban is különbözik klasszis édesapjától, hogy Tibor balkezes volt, addig a fia jobbkezes. – Két évig voltam Benedek Mór edzője. Minden kollégának ilyen aranyos, jól nevelt, az edzésutasításokat maradéktalanul betartó játékost kívánok” – szóltak a szakember dicsérő szavai, aki szerint Mór testalkatában inkább az édesanyjára ütött, hiszen feltűnően magas, hosszú kezei és lábai pedig a sportágban előnyös adottságoknak számítanak.

Kiemelt kép: Facebook/waterpolo.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!