Napi friss

51 évesen meghalt az Operettszínház egyik legnagyobb sztárja, Vadász Zsolt

Gyászol a magyar színházi szakma.

Életének 51. évében elhunyt az Operettszínház első számú bonvivánja, Vadász Zsolt. A kivételes tehetségű énekes kevesebb mint két hete még színpadon állt. Minden olyan gyorsan történt, hogy még kollégái és szerettei is alig fogják fel, mi történt. A tragikus hírt a művésszel szoros kapcsolatot ápoló Peller Károly is megerősítette saját hivatalos oldalán. Úgy tudjuk, hogy egy elsőre ártatlannak tűnő egészségügyi problémából alakult ki nála végzetessé váló állapot. Az Operettszínház pedig néhány napja már arra kérte a barátokat, kollégákat: imádkozzanak Vadász Zsoltért.

A kivételes tehetségű színész-énekes Gór Nagy Mária színitanodájában, majd a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult, 1997-től 2001-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, 2000–2002 között a Debreceni Csokonai Színház vendége volt, ahol már operát is énekelt, de 2001 óta az operettirodalom legnagyszerűbb bonvivánszerepeit játszotta a Nagymező utcában. Rendszeresen vendégszerepelt vidéken, de meghódította a világ színpadait New Yorktól Katarig, Kínától Kazahsztánig. 2008-ban Az Évad Operettszínészének választották.

Felesége Lukács Anita, az Operettszínház primadonnája, akivel a színpadon és a magánéletben is tökéletesen kiegészítették egymást.

Szerettei fájdalmában osztozunk, nyugodjon békében!

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!