Napi friss

Lilu elmondta, át tudná-e csábítani a TV2

Az RTL műsorvezetőjének megvan a véleménye azokról a kollégáiról, akik átigazoltak a konkurenciához.

Lilu a Szavakon túl vendége volt, ahol többek közt az is szóba került, hogy a TV2 ha akarna, sem tudna annyi pénzt kínálni, amivel át tudná őt csábítani az RTL-től. Ez elsősorban morális kérdés a részéről, és nem is igazán érti azokat a szakmabeli kollégáit, akik csak azért igazolnak át, hogy még többet keressenek. Mint mondta, őt is hívták, de kategorikusan nemet mondott. „Nem ment el ez konkrétumig, mert egyszerűen nekem nem volt opció. Nálam ezt az RTL-nél pontosan tudják – tette hozzá. – Ha most idejönne a TV2 ötven milliárddal-csilliárddal, és mondjuk, az lenne, hogy egyébként az RTL-nél én csak kevés műsort vagy lehetőséget kapok, akkor sem mennék el. Ilyen értelemben egy rossz tárgyalási pozícióban vagyok, mert nagyon büszke vagyok a csatornámra, az RTL-re, illetve arra, hogy független. És tudják azt, hogy nem vagyok elcsábítható.”

Lilu persze abban sem biztos, hogy egyáltalán kellene-e még a TV2-nek, de szerinte ennek nincs is jelentősége. „Nagyon más volt még tizenöt-húsz éve. Én például tök értem a Tillát, hogy ott kezdett. A Tilla nem akkor igazolt át. De most, vagy tavaly, vagy három éve én kaptam volna egy sokszoros pénzt, mert kellettem volna, és azt gondolták volna, hogy megyek, úgy, hogy nekem mindenem megvan, csak még többet akarok, az nekem nem fér bele az értékrendembe… Az elégnél, azt hiszem mostanra eljutottam oda, hogy nem kell még több. És hogyha nekem meg a családomnak van egy jó életünk, azért, hogy legyen egy még drágább órám, vagy négy olyan karkötőm, ami megér egy lakást, nem kell” – mondta nyomatékosan.

Ezután arról kérdezték őt, kritikus-e azokkal a kollégáival szemben, akik viszont vágynak minderre. „Hogyha a megélhetés múlik rajta, akkor az egy másik szempont, mint a semmi nem elég – válaszolta Lilu. – Őszintén, én nagyon bírom azt, hogyha csinálok egy műsort, előtte Erős Antónia meg Szellő István vagy Balázs (Rábai Balázs – a szerk.) ’köszönnek el’. (…) Ha előttem egy olyan híradó köszönne el, ahol atomháborúval fenyegetik és hazudják meg vezetik meg az országot, és különben teljesen etikátlan tévézés és híradózás folyik, nem érezném jól magam – hangsúlyozta. – És biztosan van olyan kollégám, akinek ugyanúgy, mint nekem, megvolt mindene, és mégis elvihető volt, mondjuk, még egy nulláért…”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!