Napi friss

Ákos a Story Ötcsillag-díjjal vágott vissza Majkának

Tovább folytatódik az adok-kapok.

Pár napja az A38 Hajón vehették át a nyertesek, többek között a Magna Cum Laude, Freddie, Gubik Petra és Ákos az idei Petőfi Zenei Díjakat. És ahogy a gálaest, úgy szinte már az azt követő Majka-botrány is kezd hagyománnyá válni. A rapper ugyanis hosszú évek óta háborog, hogy noha régóta övé az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb zenei produktum idehaza, őt mégsem díjazzák soha. Idén hosszas kommentár nélkül csak annyit írt az esemény kapcsán, hogy „Viccország…”, és megosztotta a 24.hu díjátadóról szóló cikkét, aminek a nyitóképén Kovács Ákos van.

Persze a kommentek egyből elkezdtek záporozni. Volt, aki Majkával értett egyet, de sokaknak nem tetszett, hogy ezzel Ákost is a célkeresztjébe vette a rapper. A véleménycunamit kivételesen az egykori bonanzás sem hagyta szó nélkül, és kifejtette, hogy 36 évnyi munkája során ő soha nem támadott senkit a díja miatt, ellenben megszámlálhatatlan gratulációt küldött már a zenésztársainak. Hozzátette azt is, hogy van elég díja, nem vágyik újabbakra, de a munkáját értékelő közönség visszajelzése mindig fontos marad a számára. Majka erre csak annyit írt, hogy ez esetben gratulál neki.

Ám a történet itt még nem ért véget, Ákos ugyanis az egyik kommentelővel még folytatta az eszmecserét, és felsorolta a díjak elmaradása miatt bosszankodó rapper elismeréseit. „Szegény Majkát elkerülték a díjak… Három Bravo Otto, két VIVA Comet, két Story magazin és három Fonogram, a legutóbbi tavaly… Én igazán nem irigylem tőle, de azt állítani, hogy elkerülik a díjak… Ez így hülyeség, nem is kicsi.” És valóban, Majka kétszer is megkapta lapunktól a Story Ötcsillag-díjat. Először 2013-ban, amikor elnyerte Az év legjobb zenei produkciójának járót a Belehalok című, Curtisszel és BLR-rel közös slágerével, 2015-ben pedig Az év férfi televíziós személyisége lett. Nívós díjakban tehát valóban nincs hiány Majkánál, de lehet, úgy érzi, a büszkeségpolca akkor lesz teljes, ha egyszer a Petőfi Zenei Díjat is bezsebeli…

Kiemelt kép: Nagy Zoltán, Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!