Napi friss

Tompos Kátyának segítenek Fábián Juli személyes tárgyaival

Aukcióra bocsájtják nem csak a néhai énekesnő, hanem többek között Törőcsik Mari és Grecsó Krisztián személyes tárgyait, hogy ezzel segítsék a munkaképtelen művészeket.

Online és személyesen is lehet majd licitálni a Magyar Zene Házában azokra a tárgyakra, amikkel a Fábián Juli Emlékalapítvány többek között Tompos Kátyát is támogatni fogja. Az alapítvány, amely híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes holmijait, valamint általuk dedikált tárgyakat bocsát aukcióra, kiemelten foglalkozik Tompos Kátya ügyével. Legutóbbi gyűjtésük is az ő kezelésért zajlott, sokan kimondottan az ő segítésére ajánlották fel relikviáikat. Bár színházi körökben jó ideje tudott volt, a nagyközönséget megdöbbentette a három hete nyilvánossá tett tény:  a 41 éves színésznő, Tompos Kátya a rák egy ritka fajtájával küzd. A színésznő, aki két éve harcol a gyógyulásáért, a kezelései egy részét Németországban kapja meg, ám anyagi tartalékai elfogytak.

A közelgő aukción olyan tárgyakra lehet majd licitálni, mint Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián Apám üzent című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár is, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival. Az Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így a Thirty Seconds To Mars-ból Jared Leto, Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 autogramja szerepel rajta. Emellett Fábián Juli személyes tárgyai is kalapács alá kerülnek. Az árverésen befolyt összegre pályázatot írnak ki, amely a nehéz helyzetben lévő – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadóművészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!