Napi friss

Korda György elárulta, mi volt a legmeghatóbb a hétvégi születésnapi Aréna-koncertjén

Az énekes és felesége, Balázs Klári elképesztő tempót diktálnak. Már a 90. születésnapi koncert is szóba került köztük.

Egy ország ünnepelte Korda György 85. születésnapját május 11-én, amelynek alkalmából a Papp László Budapest Sportarénában rendezték meg a Korda 85 – Fiatalság & Bolondság című nagyszabású jubileumi koncertet. Az ünnepelt és felesége, Balázs Klári hatalmas bulit csaptak a színpadon. Az énekes házaspár a story.hu-nak azt is elmesélte,  hogyan készültek a produkcióra, és mi volt az első dolguk a buli után. „Hónapok óta nyomta a vállunkat a fellépés súlya, hiszen mindannyiunk számára rendkívül megterhelő volt egy ilyen nagy volumenű koncertet összehozni. Az összes dalt újrahangszereltük, készítettünk ebből egy új lemezt, amit ismét fel kellett énekelni, és közben a látványvilágra és a megjelenésünkre is nagy gondot fordítottunk. Nem a pihenésről szólt az elmúlt fél évünk mondja nevetve Korda György, aki természetesen Klárikáról is mesél. Nem elég, hogy szegénykém állandóan ott volt mellettem és vigyázott rám, még négyszer át is öltözött a koncert folyamán. De megérte, mert csodásan festett Kerényi Virág kreációiban” – jegyzi meg elismerően a 85 éves énekes, aki maga is úgy érzi évtizedeket fiatalodott az Arénában.

A hatalmas színpad bejárása egyébként felért egy túrázással. „Akár taxit is hívhattam volna, olyan nagy volt a színpad. Még autóval is fárasztó lett volna megtenni annyi kilométert, amennyit a színpadon mozogtunk – fűzi hozzá az énekes, aki azt is elárulta, mi volt számára a legmeghatóbb. – Amikor a Gyöngéden ölelj át című számom után, ami az igazi, klasszikus Korda Györgyöt tükrözi, meg nem szűnő tapsviharba kezdett a közönség.”

Balázs Klári és Korda György felrobbantották az Aréna színpadát (Fotó: Horváth Tamás HT/I LOVE RETRO MANAGEMENT)

Klárika többször is elérzékenyült a színpadon. „Számomra az est egyik legmeghatározóbb pillanata az volt, amikor megkaptuk a Hungaroton-életműdíjat, egyébként pedig a felkészüléstől kezdve az utolsó momentumig mindent igazán élveztem. Bár tény és való, hogy rendkívül fárasztó időszakot tudhatunk mögött, de sosem fogom elfelejteni ezt az estét, és azt a szeretet, amit a közönségünktől kaptunk. Igaz, nagyon jólesett, amikor hajnali négykor hazaértünk, és végre összebújhattunk Gyurival, de most úgy érzem, megérdemlünk egy kis szusszanást – ecseteli az énekesnő, aki reméli, hogy férje 90. születésnapját is ilyen nagyszabású koncerttel fogják megünnepelni. –Reméljük, tényleg így lesz! Szeretnék még jó sokáig vigyázni rá, ugyanis elég nagy szerepem van abban, hogy ő ilyen jó egészségnek örvend. A sok törődés, odafigyelés, szeretet, humor és sok beszélgetés jótékony hatással van az emberi testre és lélekre. Mi már örök életünkre összetartozunk Gyurival!”

Kiemelt kép: Horváth Tamás HT/I LOVE RETRO MANAGEMENT

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!