Hazai sztár

Korda György és Balázs Klári – Sosem mennek ki a divatból!

Kortalanná vált a zenéjük, hiszen az idősebb generáció mellett néhány éve a fiatalok is megőrülnek értük. A Korda-jelenség nyomában jártunk.

Kevesen büszkélkedhetnek olyan rajongótáborral, ahol a korosztály olyan széles skálán mozog, mint Korda György és Balázs Klári esetében. A felújított, Reptér című számmal pedig egyik pillanatról a másikra a tizenéves TikTok-generációt is levették a lábukról, trenddé váltak, és megőrülnek értük. És már jó ideje nincs fesztiválszezon se nélkülük, sokan csak az ő fellépésük miatt veszik meg a több tízezres belépőt. A fiatalok körében kifejezetten menő dolognak számít Korda Györgyék dalaira őrjöngeni. Csak találgatjuk, mi lehet a Korda-jelenség titka, de egy biztos, ritkán látott szeretet és tisztelet övezi a házaspárt.

Megindító pillanatok

A 83 énekes nem is olyan rég a Sziget Fesztiválon könnyekig hatódott, Klárika pedig percekig szóhoz sem tudott jutni, amikor meglátták, hogy egy kisebb nagyszínpados tömeg gyűlt össze értük, és hogy míg fel nem ért a színpadra, a sokadalom egy emberként kántálta: „Gyuri bácsi, Klárika!, Gyuri bácsi, Klárika!” Nem is csoda, hogy elérzékenyültek. Az énekes szeretetteljes, bölcs szavait csak úgy isszák a fiatalok, ő pedig nem győz elég hálás lenni a szeretetért, amit Klárikával kapnak. „Drága, aranyos Barátaim! Legyen az életetek olyan szép, mint ez a mai nap. Hosszú, boldog, sikeres! És szeressetek minket továbbra is úgy, mint ahogy mi szeretünk benneteket – csuklott el a hangja a mikrofonba. Emlékszik is erre az augusztusi estére, és még milliónyi ilyen megindító pillanatot őriz a szívében. – Arra nem nagyon vannak szavak, amit mi a közönségünktől kapunk. Megható és leírhatatlan érzés, ami árad felénk” – kezdi lapunknak az énekes.

„Mindenei vagyunk egymásnak” (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

Szeretik a pörgést

És amíg csak lehet, fürdőzni szeretne ebben a szeretetben Klárikával együtt. „Amíg tudunk adni – zenét, gondolatot, érzést –, és az kell is az embereknek, addig szeretnénk a színpadon állni. Amíg van feladatom, én itt leszek – mondja. És épp egy esti koncertre siet a beszélgetésünk után is. Azt mondja, ez a pörgős életvitel tartja életben és frissen őket. – Sokszor terveztük, hogy picit visszaveszünk a tempóból, de nem lehet nemet mondani, ha ennyire várnak és szeretnek minket. Nem lehet nemet mondani az életünkre, ami nekünk a zene és a közönségünk. A személyes találkozást pedig semmi sem múlhatja felül.”

Az idei Sziget Fesztiválnak is a sztárjai voltak (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A fiatalok a legjobb orvosság

Mint mondják, a fiatalság őket is konzerválja, így örömmel tesznek eleget ilyesfajta együttműködéseknek is. Az idei Szegedi Ifjúsági Napokon például a Blahalouisiana zenekarral álltak össze, hogy egy korai Korda-­slágert, a Mondd, hogy szép volt az este című dalt előadják. „Szeretünk fiatalokkal találkozni és dolgozni is. Ez nekünk a legjobb orvosság – mondja. – Amikor lenézek a színpadról, látom, hogy a gyerekeim, az unokáim, de még a dédunokáim is lehetnének, akik ott vannak. Csillogó, fiatal szemek, ez a látvány pedig minket is fiatalít.” Hazaérve pedig 43 év után is a legjobb társaságai egymásnak. „Mi Klárikával ketten egy nagyon erős egységet alkotunk, és alkottunk mindig is. Nekünk így, ketten együtt kerek az életünk, nincs hiány benne. Társai, barátai, szövetségesei, mindenei vagyunk egymásnak” – meséli Gyuri bácsi, és hallatszik, ahogy Klárika a háttérben nagy egyetértésben helyesel. Persze sosem állították, hogy tökéletes a kapcsolatuk, mégis látva, hallva őket, sokaknak reményt adnak, hogy igenis létezik még a kéz a kézben egy életen át.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!