Napi friss

Elárulta tökéletes virágai titkát Borbás Marcsi – Ezt teszi, hogy csoda szépek legyenek

Csodájára járnak a gasztroangyal kertjének. Sokan szeretnék tudni, mit tesz a növényeivel, hogy mindig pompásan virágoznak.

Borbás Marcsi szerelme a főzés mellett a kertje: az Őrségben elképesztő buja növényzettel teli a birtoka, ahol már ötödik éve nevelgeti csodásabbnál csodásabb virágait. Ám aki követni szeretné Marcsit, nincs könnyű dolga, ugyanis olyan szépek a virágai, hogy szinte lehetetlen utána csinálni. Szerencsére azonban a népszerű tévésnem tartja meg magának a trükköket, és szívesen megosztja mindenkivel, mi a rhododendron, a lila akác, az azálea, a hortenzia és az orgona titka. Korall- és vaníliaszínű rododenronai már majdnem akkorák, mint ő maga, és megszámolni sem lehet, mennyi virág van rajuk. Évente 25-30 centit nőnek ezek a bokrai, és elmondása szerint az Őrséget különösen kedvelik ezek a növények. „Sokan panaszkodnak, hogy nem marad meg a rhododendron, de azért lehet neki kedvezni. Óriási ültetőgödröt kell ásni akár egy kis rhododendronnak is, és fel kell tölteni savanyú földdel, abba kell beültetni” – árulta el a legfontosabbat Marcsi.

Hozzátette, havonta, két havonta kell rhododendrontrágyával szórni vagy locsolni a földet, és mindig pótolni is kell. Ezenkívül nyáron alkonyatkor kell öntözni, lehetőség szerint lágy esővízzel. „Dolgos, de megéri, mert tavasszal meghálálják, akárcsak a hortenzia, aminek szintén a savanyú föld kedvez” – adott hasznos tanácsot Borbás Marcsi, hozzátéve, hogy ezenkívül nagyon kell arra figyelni, hogy az elhervadt virágokat le kell szedni, hogy újakat hozhasson. Marcsi szerint minden fajta rhododendronnal érdemes próbálkozni, mert rengeteg van belőlük, és már a leveleikkel is díszítik a kertünket.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!