Napi friss

Dér Heni évekig küzdött, hogy édesapja elismerje őt

Mindent saját erejéből épített fel a vajdasági származású énekesnő, nemrég elérzékenyülve vallott arról, milyen mélységekkel kellett megküzdenie, mire megtalálta önmagát.

Keveset hallani arról, hogy Dér Heninek a zenei és színészi karrier mellett két diplomája is van, ami egyáltalán nem véletlen, sok dolgot ugyanis édesapja nyomására tett az életében. Olyan erős megfelelési kényszert okozott számára az apai el nem ismerés, hogy most könnyes interjúban vallott arról, mennyire nem támogatta énekesi karrierjében a család. Apja sosem titkolta, csalódott volt, hogy két lánya született, hiszen a vajdasági családban a fiú volt az igazi érték, aki továbbviszi majd a családnevet, vagyont, gazdaságot. Ám nem így történt, ezért mindig nyomás alatt tartotta Henit, mondván, legalább akkor egy doktor legyen a neve előtt, vagyis tanuljon orvosnak vagy ügyvédnek, ami tiszteletet vált ki az emberekből. Heninek így két végzettsége is lett, egy kommunikációs és egy politológusi diplomát szerzett, saját maga finanszírozta a tanulmányait.

Korábban ugyanakkor már beszélt arról, sosem szeretne politikai pályára lépni. Helyette az éneklést választotta, és kitartott mellette, annak ellenére, hogy annyira nem támogatta apja ebben, hogy még azt is kijelentette, a lánya kezelhetetlen. „Apám azt akarta, érezzem meg, hogy kezelhetetlenként hogyan tudok érvényesülni. Senkit nem engedett el velem, még akkor sem, amikor bekerültem a 12-be – mondta a Megasztárral kapcsolatban a Magas és mély című műsorban. Amikor jelentkezett a tehetségkutatóba, csupán 16 éves volt, és sokáig eltitkolta a család előtt, hogy szeretne részt venni a magyarországi műsorban. – Tudtam, hogy apám nem engedne el. Ezért vártam egy hetet, majd egy jó hangulatú vacsoránál dobtam fel a témát. ám Apám csak ennyit reagált: ’És?’” – mondta Heni.

Heni hozzátette, apja szigorát úgy próbálta kompenzálni, hogy igyekezett a legjobb tanuló lenni. „Végül elmentem a zenetanárommal Budapestre, amikor bekerültem a műsorba, mert apám azt mondta, oldjam meg egyedül. Azt gondolta, nem fogom megoldani” – ecsetelte az énekesnő, aki így végül egyedül csinálta végig a versenyt. Ugyanakkor még úgy sem engedte magát összeomolni, amikor látta, Tóth Vera és Gáspár Laci mellett transzparensekkel és teljes mellszélességgel áll a családja. Mindezek ellenére mégis hálás az apjának, hiszen megtanult általa küzdeni, és egyszer, 10 éves zenei pályafutás után még hallotta is, hogy egy társaságban apja elismeri: büszke a lányára. Mára Heni sikeres énekesnő, boldog házasságban él, és két gyermek anyukája.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!