Napi friss

Kiss Péter Balázs belevaló kispapa: „Én fürdetem, ami hatalmas élmény”

A színész házaspár mára megnyugodott, és felszabadultan élvezi kis családjuk boldog mindennapjait. Pedig kisfiuk születése nem ment simán – csakúgy, mint a fogantatásnál, a szülésnél is kellett a speciális orvosi segítség.

Lóri mellettünk alszik, egy babaöbölben. Amikor ma reggel felébredtem, és a mosolygós arcát megpillantottam, én voltam a legboldogabb ember a világon” – mondja jókedvűen Kiss Péter Balázs és hozzáteszi, a legnyugodtabb is, hiszen épp a napokban mondta a gyermekorvos, hogy már nem kell hizlalniuk a koraszülöttként világra jött kisfiút, mert utolérte a súlyát.

Tervezhető volt

No de ugorjunk vissza öt évet az időben: a Barátok közt egykori sztárja és a József Attila Színház színésznője, Kulcsár Viktória akkor ismerkedett meg egy házibuliban. A szakmáról beszélgettek, aztán egyre személyesebb témákról is, randevú követett randevút, összeköltöztek. A Covidot már egy fedél alatt élték meg, ahogyan mondják, a járvány alatt bebizonyították, hogy közös a jövőjük. 2021 júliusában keltek egybe. „Amikor az esküvőt terveztük, a Covid miatt még nem lehetett nagy lagzit tartani, így szűk családi körben házasodtunk a Duna partján, a budapesti Római-parton. Már akkor beszélgettünk arról, hogy szeretnénk gyermeket, ugyanakkor tudtuk, hogy egy egészségügyi probléma miatt csak lombikkal lehet babánk.” Peti és Viki ezt sosem titkolta, ezért is lepte meg őket, hogy a baráti társaságukból egy párnak lombikbabája született, de ők ezt senkinek nem árulták el. „Ezt nem értettük, hiszen annyi hasznos tapasztalattal tudtak volna szolgálni akár nekünk is” – mondja a színész és hozzáteszi, mivel tudták, hogy csak lombik útján lehet gyermekük, ők nem élték át a próbálkozások csalódásokkal teli időszakát. – Tervezhetőbb volt a családalapítás, persze mi sem láttuk előre, hogy már az első alkalommal sikerrel járunk.”

2021-ben keltek egybe, a Covid-járvány miatt csak szűk családjuk körében (Fotó: Archív)

Fotó az inkubátorban

De azt sem, amit az orvosuk végül közölt velük. „Ezt a helyzetet nem lehet elég komolyan venni, ugyanis ha ne adj’ isten leszakad a méhlepény, és korábban megindul a szülés, akkor fontos, hogy a kismama ekkor már a kórházban legyen, mert ilyenkor minden perc számít, hisz veszélybe kerülhet a baba és ő is. Szerencsére mi már bent voltunk a Szent Margit Kórházban, így a hatalmas ijedségen kívül nem lett nagy baj.” Arra azonban nem számítottak, hogy babájuk a 33. hétre jön világra 2023. 11. hó 11-én. Aznap Péter épp hazaért a kórházból, amikor a felesége hívta, hogy siessen, nemsokára megcsászározzák. „Bent voltam ­Lórival, amikor stabilizálták az állapotát, ha rossz helyen álltam, azt mondták, álljak arrébb, de nem zavartak ki, ami nagyon megható volt. Készítettek akkor hármunkról egy polaroid fotót, amit aztán betettek Lóri mellé az inkubátorba. Ez olyan emberi gesztus volt, ami szavakkal nem is kifejezhető.” A kisbabát ugyanis átszállították a Szent János Kórház koraszülöttosztályára. „A Peter Cerny Alapítvány autója vitte át Lórit, a dolgozók kedvesek, együttérzőek, bátorítóak voltak, ami ebben a helyzetben sokat segített nekünk. Hiszen Viki pár napig maradt a Margit kórházban, a baba a Jánosban, én meg rohantam az anyatejjel egyik helyről a másikra.”

Lórit végre hazavihette a kórházból anyu és apu (Fotó: Archív)

Családi ház az álmuk

Az aggodalmak itt véget értek, Lóránt egészséges, mint a makk. „Nagyon jó fej, szélesen mosolyog, már reagál sok mindenre. Én fürdetem, ami hatalmas élmény” – mondja a kispapa, aki fia születése után pár hétig otthon maradt. De hamarosan kezdődik az esküvői szezon, Péter öt éve ceremóniamesterként is dolgozik, a naptárában a szombatok szinte tele vannak már. „Az Erkel Színházban nemrég mutattuk be a Petőfi életéről szóló Szabadakarat című darabot, amit nemsokára a Margitszigeten is előadunk, játszom a Vidám Színpadon, és egy produkciós cégnél is dolgozom, mely többek között a Hazatalálsz című sorozatot is gyártotta. Jó dolog, hogy több lábon állok, hiszen vannak céljaink, szeretnénk majd egy családi házat nem csak egy, hanem két gyerekszobával. De mindkettő még a jövő ­zenéje.”

Mindkettőjük családnevét viseli

Habár a házasságkötéskor se Viktória, se Péter nem vette fel a másik családnevét, úgy döntöttek, hogy gyermekük mindkettőjük vezetéknevét viselje, így hivatalosan Kiss-Kulcsár Lóránt lett a neve.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!