Napi friss

Kálid Artúrt egy pofon miatt vették el az anyjától

Állami gondozásban nőtt fel, de imádták kisbabaként, nem szenvedett hiányt szeretetből, később pedig a Winkler család vette szárnyai alá.

Sokáig a szoptatós dajkájára hitte Kálid Artúr, hogy az édesanyja, nem igazán emlékezett arra, hogy 5 éves korától körülbelül három évig szülőanyjával élt. Kálid Artúr azt mondja, annyira szerették kisbabaként a csecsemőotthonban, hogy nem szenvedett hiányt szeretető ölelésből. Ennek ellenére egészen 18 éves koráig állami gondozottként élt, és valójában már Winkler, gyermekei is ezt a vezetéknevet kapták. „Anyámat már felnőtt fejjel megkérdeztem, hogy miért nem írta alá a papírt. Azt mondta, ’csak nem gondolod, hogy lemondanák valaha a saját fiamról?’” – mesélte a Klubrádiónak adott interjújában. Kálid Artúrt legtöbben a hangjáról ismerik meg, hiszen olyan világsztárokat szinkronizál, mint Will Smith, Sylvester Stallone vagy Denzel Washington. Sőt a magyarszinkron.hu évente elkészített ranglistája alapján most épp a legnépszerűbb szinkronhang hazánkban.

Artúr tehát Békésiként látta meg a napvilágot, ám édesanyja a kórházban hagyta őt születésekor, az évek alatt pedig volt Kálid (ma ezen a néven ismerjük), amit egy arab családtól kapott, végül pedig Winkler lett. A viszontagságai egész gyerekkorát végigkísérték, legfőképp amiatt, mert anyja sosem mondott le róla: „Ez is bizonyítja, hogy mindig akart engem” – mondta Artúr. 5 éves korában tehát visszahelyezték anyjához, ahonnan azonban egy pofon elég volt, hogy újra kiemeljék. Egy téli reggel ugyanis nem tudta felvenni az overallját, mert már szűk volt rá, az anyja pedig hisztinek vélte a dolgot, és végül egy hatalmas pofonnal vetett véget a vitának. Ám ezt az iskolában is észrevették. Még aznap megjelent érte a gyámhivatal, és visszakerült Berkeszre, ahol nagykorúságáig élt. Az igazsághoz persze hozzátartozott, hogy Artúr szerint mostohaapja nehezen vagy egyáltalán nem fogadta el a „fattyú gyermeket”, és sokszor elverték. Ennek ellenére nem lett elkallódott gyerek, saját bevallása szerint az intellektusa miatt sem, és mert a tanárai meglátták benne a tehetséget: hamar versmondó versenyeken találta magát. Miután pedig országos hírnévre tett szert szavalásban a Ki mit tud?-on, egyenes út vezetett a színészet felé. Az életben azonban a legmeghatározóbb a Winkler Barnabással való kapcsolata lett, őket, a feleségét és három féltestvérét tekinti igazi családjának, akik a színészi pályán is segítettek neki elindulni.

Kiemelt kép: Korponai Tamás/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!