Napi friss

Távol még a teljes gyógyulás – Először szólalt meg a Nemzetiben megsérült színész

Horváth Lajos Ottó rendszeresen jár a kezelésekre, de még nem tudja, mikor épül fel teljesen.

Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia tavaly november 10-én szenvedtek balesetet  a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán: lezuhantak egy díszlet vasszerkezetéről. Az egész országot megdöbbentette a szerencsétlenség, hiszen mindkét színész esetében kérdésessé vált, képesek lesznek-e újra színpadra lépni. A két színész állapotáról eddig nem sokat lehetett tudni, Horváth Lajos Ottó most azonban megtörte a csendet, és elmondta, hogy van most. „Elég komplex kezelést kapok nagy odafigyelés mellett, szuper ellátásban, jó körülmények között. Nagyon hozzáértő emberek dolgoztak a gyógyulásomon eddig is, nagyon sokat, nagyon jó eredménnyel” – mesélte a Fókusz kamerái előtt.

A balesetben a színész keze sérült meg súlyosan, azóta is kezelésekre jár. „Minimum még három hónap, aztán a vége még kicsit odébb van. Volt olyan időszak, amikor minden nap jártam, három hete már csak háromszor egy héten.” A  színházban a baleset óta nem járt, de Vidnyánszky Attilával, az intézmény igazgatójával tartja a kapcsolatot. „Az igazgató úr természetesen tisztában van az állapotommal. Ez magától értetődik, mert egy csomó olyan döntést kellett meghoznia a színházban, amiket az állapotom ismerete nélkül nem tudott volna meghozni.”

Tolódik a Nemzet Színésze választás

Annak ellenére, hogy már több mint egy hónapja új tagja lehetne az ország legkiválóbb színészeit tömörítő körnek, továbbra sincs hír arról, mikor választják meg a Nemzet Színészét a januárban elhunyt Benedek Miklós helyére. A szavazást február 14-én tartották volna, viszont ezt Vidnyánszky Attila balesete miatt elnapolták. Egyelőre nem tudni, mikor fog összeülni az illusztris kör, hogy döntsön, arról ki csatlakozhat hozzájuk” – olvasható a 24.hu cikkében.

Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!