Napi friss

Gundel Takács Gábor ByeAlexről: „Már A Dalban sokat szenvedtünk vele”

A műsorvezető és az énekes ismeretsége régra nyúlik vissza. Gundit is meglepte, hogy ByeAlex hogyan változott az elmúlt években.

Gundel Takács Gábor neve szinte összeforrt az Eurovíziós Dalfesztivállal, hiszen hosszú évekig ő volt a kommentátora a nemzetközi dalversenynek, amin Magyarország immár öt éve nem vesz részt. A távolmaradás szerinte több okból is nagy kár. „Azzal, hogy nem indulunk az Eurovízión, A Dal című műsornak is csökkent a presztízse. Sokkal kevesebb ember nézi, kisebb a tétje. Ez a jelentkezőkön is látszik. Nagy vonzerő volt, hogy ki lehet jutni egy európai színpadra, és nyilvánvalóan mindenki arról álmodik, hogy megmutassa a dalát szélesebb közönségnek – fejtette ki a véleményét az Eurovíziós Podcast vendégeként Gundi. Mint mondta, ha Magyarország visszatérne a dalversenyre, ő is szívesen visszaülne a kommentátori székbe. – Izgalmas dolog volt, televíziós szempontból egy jó kaland, ráadásul ha lenne magyar érdekeltség, szívesen vállalnám. Ha nincs, akkor engem sem annyira izgat a dolog.”

Mivel annak idején kivétel nélkül a helyszínről közvetített, alkalma volt megismerni közelebbről a magyar indulókat is, akikkel azóta is jó kapcsolatot ápol. Bár ByeAlex-szel nem volt mindig könnyű megtalálni a közös hangot. „Ő egy kívülálló, dacos ember volt. Már A Dalban sokat szenvedtünk vele. Ugyanígy megszenvedtünk vele Malmőben is, mert nehéz volt vele háttéranyagokat forgatni. Néha kicsit önfejű, magának való, de legalább önazonos. Később döbbentem néztem, hogy mennyire kinőtte magát: milyen tudatos, professzionális lett, mennyire jól kommunikál. Annak idején egy mondatot alig tudtunk kihúzni belőle” – dicsérte az énekes jellemfejlődését.

Sokszor az is előfordult, hogy egyáltalán nem értett egyet a végeredménnyel, mert úgy gondolta, előrébb kellett végeznie a hazai indulónak. Ilyen volt például Rúzsa Magdi. „Ő lehetett volna sokkal jobb is. Egy picit azt szenvedte meg, hogy akkoriban még mi, televíziósok is vajmi keveset tudtuk a menedzselésről. Évekkel később a Magyar Televízió már kiküldött egy profi rendezőt. Amikor Magdiék voltak kinn, teljesen spontán jött, hogy ott legyen a híres buszmegállós tábla, mert az éppen ott volt valami jelmezraktárban, ahogy a mezítláb való éneklés sem volt tervezett” – idézte fel a 2007-es emlékeket Gundel Takács Gábor.

Kiemelt képek: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!