Hazai sztár

ByeAlex: „Nem tervezek hosszú életet a színpadon”

Az egyik legsikeresebb hazai előadónk pontosan tudja, mit szeretne csinálni, ha már nem énekel.

Polgári nevén Márta Alexre kilenc évvel ezelőtt A Dal című műsorban figyelt fel az ország, amikor Kedvesem című szerzeményével megnyerte azt, és Malmőben ő képviselte Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Mára zenekarával, a ByeAlex és a Slepp-pel nagyszínpadokon zenél, őt magát pedig hosszú évek óta a képernyőn zenei mentorként is láthatjuk az X-Faktor műsoraiban. Ritkán ad interjút, de a Storyval most kivételt tett.

Gyönyörű vallomás

Mindent elkövetett, hogy korábbi szakítása után ne essen újra szerelembe, de ez nem sikerült. Tavaly november óta egy csinos modell-lány, Benjamina a párja. „Az ő boldogsága, biztonsága, nevetése és szerelme a leginspirálóbb érték számomra, hogy jobb ember legyek” – írta az egyik közös képükhöz nemrég.

„Hogy tudjak jókat enni…”

Nyár lévén fesztiválról fesztiválra jár, így nekünk is egy koncert előtt sikerült őt elcsípnünk. Azt mondja, hiába a sok fellépés, még csak közelít a karrierjében ahhoz, amit csúcsnak lehet majd nevezni. „Rengeteget dolgoztam, dolgoztunk a zenekarral azért, hogy főműsoridőben, például egy EFOTT nagyszínpadán lehessünk. A következő lépcsőfok most egy telt házas Budapest Park-koncert, és jó lenne egyszer megtölteni a Papp László Sportarénát is. Az már közelítene a csúcshoz – kezdi Alex, aki mindeközben ügyel a tempóra, sosem vállalja magát túl. Mindig úgy sakkozik az idejével, annyi koncertre mond igent, hogy az a zenekar tagjainak és neki is egészségesen beleférjen. – Mindig megoldom és figyelek rá, hogy legyen időm magamra is. Hogy tudjak edzeni, jókat enni, és ha épp nem én szórakoztatok, akkor nekem is legyen lehetőségem szórakozni.”

Évek óta az X-Faktor egyik mentora (Fotó: Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu)

Ha visszavonul…

A jövője kapcsán is roppant tudatos, és bár nem lesz könnyű lemondania az előadói létről, ha úgy érzi, itt az idő, megteszi. „Gyűlölöm az öregedés gondolatát is, de ettől még eljön az az idő, úgyhogy nem tervezek hosszú életet a színpadon. Egyszerűen nem látom magam ott sokáig. Ha már nem vagyok kellően fiatal, aktív, jól kinéző előadó, nem érezném jól magam odafenn. Nem tartanám magam ízlésesnek és hitelesnek, ha öregen balf***kodnék a közönségnek – mondja. És már tudja is, mihez kezd majd a távolabbi jövőben. Filozófus végzettségével pedig meg sem lepődünk a tervein. – Ha azt érzem, a színpad véget ért, szeretnék majd írni. Könyveket kiadni.”

Zenekarával, a ByeAlex és a Slepp-pel nemrég a nagyszínpadon léphetett fel az EFOTT fesztiválon (Fotó: Archív)

Borús idők jönnek

De egyelőre jól érzi magát a bőrében, noha a boldogságban nem hisz. „Az egy illúzió. Szerintem nincs olyan, hogy minden jó, és az úgy is marad. Én nem boldognak, inkább elégedettnek mondanám magam. Igyekszem harmonikusan élni, amíg lehet – mondja. Szerinte ugyanis borús idők jönnek. – Jól élem meg a jelent, de örülök, hogy magamon kívül nem sok mindenért, mindenkiért vagyok felelős. Sosem vágtam bele a családalapításba, és úgy gondolom, ez jó is így. Azt hiszem, nem sok jóra számíthatunk a jövőben, úgyhogy nem is tervezek most gyereket. És szerintem a mostani szülőknek is fel kéne készíteniük a gyerekeiket arra, hogy húsz év múlva kínkeserves küzdelem lesz minden napjuk” – véli Alex, és hozzáteszi, ha most még kényelmesen élünk is, öt év múlva ennek nyoma sem lesz.

Kiemelt képek: Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!