A 31 éves sorozatsztár életében mindig is központi téma volt a gasztronómia. „Anyukám egy igazi konyhatündér, aki mindig sürgött-forgott a konyhában. Többnyire házias, magyaros ételeket készített nekünk a testvéremmel, de a kedvünkért szívesen kísérletezett számára ismeretlen receptekkel is – emlékszik vissza Dobos Evelin. – Gyerekként is gyakran besegítettem anyukámnak a főzésben, kisiskolás koromban pedig az első saját receptkönyvemet is elkészítettem, amiben a kedvenc ételeim leírását gyűjtöttem össze egy füzetben. Később, amikor már nagyobb rutint szereztem a konyhában, egyre többet kísérleteztem, és érzés alapján adagoltam, fűszereztem. Ez többnyire az ázsiai ételekre jellemző, ugyanis rajongok a keleti konyháért, és gyűjtök mindenféle ázsiai szószt, pasztát, fűszert, amiket random adagolok az ételhez.”
Evelin persze nem csak főzni, enni is szeret, a kedvencét szerelme, Dani készíti. „Nyáron ritkán eszem nehéz ételeket, azokat a téli, hideg napokban kedvelem inkább. Ha kint meleg van, és jó idő, akkor nem szeretek túl sok időt a konyhában tölteni, ezért praktikus, gyors és könnyű recepteket készítek. Kifejezetten szeretem a hidegen is ehető, hűsítő ételeket, például a tökfőzeléket, a hideg uborkalevest. A harcsapaprikás túrós csuszával mindig is a kedvencem volt. Viszont amikor a párom, Dani először elkészítette nekem, rájöttem, hogy még életemben nem ettem igazán jó harcsapaprikást – ismeri el nevetve a színésznő. – Ő egészen máshogy készíti. A csuszát sütőben megpirítja, a harcsapaprikás mártása pedig egy külön műsorszám. Azóta soha nem rendelem ezt sehol, mert tudom, hogy csak csalódás lenne.”
Kiemelt képek: Birton Szabolcs/fotocentral.hu