Napi friss

Komoly készültség az RTL-nél – Így óvják a Sztárbox szereplőinek testi épségét

Orvosok és mentősök állnak készen, ha beüt a baj.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, vérfagyasztó jeleneteknek lehettek szemtanúi vasárnap este a Sztárbox nézői, ugyanis Rácz Jenő pontos jobbegyenese után Kabát Péter összeesett, és azonnali orvosi segítségre szorult. Az eset kapcsán kíváncsiak voltunk, kikből áll az egészségügyi stáb, és miképp avatkoznak be, ha váratlan dolog történik a szorítóban. „A versenyzőknek már a felkészülési időben is kitűnő orvosi csapat állt a rendelkezésükre az esetlegesen felmerülő sérülések miatt. Előzetesen teljes körű egészségügyi vizsgálaton estek át az országban elérhető legmodernebb vizsgálati módszerekkel és egészségügyi eszközökkel, speciálisan a sportág kockázataira fókuszálva. Ebben az ország legjobban felszerelt laboratóriumában, klinikai háttérrel szervezett terheléses sportkardiológiai komplex vizsgálattól a szükséges labordiagnosztikai vizsgálatokon át szemészeti és neurológiai vizsgálatokig” – árulta el a story.hu-nak az RTL.

A csatorna hangsúlyozza, számukra a résztvevők biztonsága a legfontosabb, ezért egy külön csapat dolgozik azon, hogy a tegnapihoz hasonló váratlan helyzetekben a lehető legjobban és gyorsabban a megfelelő ellátást biztosítsák, amennyiben bárki segítségre szorul. „A Sztárbox adásainak közvetítésén jelen vannak kifejezetten bokszra specializálódott, tapasztalt ringorvosok, valamint az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is teljes személyzettel. A mérkőzések után is ellenőrzik a versenyzők állapotát, hogy szükséges-e bármilyen azonnali vagy további ellátás. Attól függetlenül, hogy van-e ellátásra szükség, a versenyzőket másnap is felkeressük, hogy érdeklődjünk az állapotukról. Ha előzetesen nem történt sérülés, vagy az orvosok a helyszínen nem állapítottak meg olyat, ami további vizsgálatokat igényelne, de a versenyző úgy ítéli meg, hogy további orvosi ellenőrzést szeretne, akkor rendelkezésére áll a már említett orvosi team” – írták.

Hogy van Kabát?

A brutális kiütés óta több híresztelés is napvilágot látott a korábbi válogatott labdarúgó állapotáról, aki a történtekhez képest jól van. „Ahogy azt lehetett látni, saját lábamon hagytam el a ringet. Reggel Balázsék műsorában is elmondtam, a mérkőzés után CT-vizsgálatra vittek, semmilyen sérülést nem szenvedett a fejem. Köszönöm, jól vagyok” – üzente Kabát Peti.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!