Napi friss

A The Voice énekese, Berki Artúr: „Fél órán múlt, hogy nem bénult le a fél arcom örökre”

Pusztán édesapja éberségnek köszönheti, hogy a rejtélyes vírusfertőzésnek nem lett végzetes következménye.

Berki Artúr el sem tudja képzelni az életet az éneklés nélkül, pedig gyermekkorában kis híján örökre le kellett mondania az álmáról. „Nagyjából 10-11 éves lehettem, otthon vacsoráztunk éppen a családdal, amikor apukám észrevette, hogy valami nem stimmel. Kérte, hogy mosolyogjak, és látta, hogy bal oldalt az arcom nem úgy mozog, ahogy kéne. Azonnal rohantunk a kórházba. Ott el is mondta a főorvos, fél órán múlt, hogy nem bénult le a fél arcom örökre, mert ha később megyünk be, már lehet nem tudták volna megmenteni a fél arcomat – idézi fel a story.hu-nak Artúr. Három hetes kórházi kezelés következett az eset után, aminek hála teljesen maga mögött hagyta a betegséget. – Nem tudták megmondani, hogy milyen vírus okozta nálam ezt az állapotot, talán azért is, mert annyira ritka. Mindenesetre édesanyámnak nagyon sokat köszönhetek, hiszen végig velem volt a kórházban, és rengeteget segített, mert eleinte inni sem tudtam egyedül.”

Artúr gyerekként a klasszikus zongora megszállottja volt, szüleit ezért is érte váratlanul, amikor 13 évesen előállt azzal jelentkezni szeretne Az ének iskolája című műsorba. „Úgy indultam el, hogy még mikrofont sem nagyon fogtam a kezembe. Ennek ellenére jól alakult, hiszen megnyertem a versenyt. Hatalmas élmény volt, nagyon szerettem, de az áttörést nem hozta meg.” A vágyott áttörésreményében jelentkezett a The Voice-ba, és reméli, a műsor olyan ugródeszka lesz majd számára, amelynek segítségével végleg leteheti a névjegyét a popszakmában. „Az álmaimat még nem tudtam elérni, ezért vagyok itt – mondja. – Bízom benne, hogy a műsornak köszönhetően lehetőségem lesz bejárni az országot az öcsémmel együtt, és egy zenekarral a hátam mögött megtölteni a nagyszínpadokat” – avat be a terveibe.

Mint mondja, egyáltalán nem tartja előnynek, hogy már több éves színpadi rutinnal és tehetségkutatós múlttal is rendelkezik, éppen ellenkezőleg. „Én azt hiszem, ez inkább hátrány, hiszen azáltal, hogy már ismernek páran az országban, nagyobb rajtam a nyomás az emberek részéről is és magam felől is. De abban biztos vagyok, hogy a The Voice az utolsó nagy dobásom.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!