Napi friss

Az Ázsia Expressz sztárja, Kafi Rea Milla – Tíz éve nem találkozott az édesanyjával

A Szomáliából elmenekült modell sokat köszönhet az édesanyjának, hiszen az asszony szervezte meg, hogy lánya szabad legyen. Hogy mikor találkoznak újra? Egyelőre senki sem tudja.

Példaértékű akaraterőről és céltudatosságról tesz tanúbizonyságot az Ázsia Expressz – Felfedezzük Amerikát! című kalandrealityben Kafi Rea Milla. Ezeknek a tulajdonságainak akkor is nagy hasznát vette, amikor mindössze 14 évesen menekülni kényszerült Fekete-Afrikából, és gyerekfejjel nekivágott az ismeretlennek egy szabadabb élet reményében.

Édesanyja találta az embercsempészt

Kafi egy teljesen átlagos szomáliai család legidősebb gyermekeként látta meg a napvilágot. Pusztán egy cél lebegett a szeme előtt: megfelelni az édesanyjának. „Kislányként nem voltak saját álmaim vagy vágyaim. Anyukám szerette volna, ha orvos lennék, ezért én is ezt szerettem volna. Legidősebb gyerekként sokat segítettem neki a ház körül és a testvéreim nevelésében – emlékszik vissza a story.hu-nak a modell. Az életét alapjaiban megváltoztató házassági ajánlat váratlanul érte, édesapja ugyanis mindössze 14 évesen eladta őt egy idős férfinak. – Nagyon mérges voltam. Tudtam, hogy semmiképpen nem akarok valakinek a felesége lenni, de gyerek voltam, úgyhogy elképzelésem sem volt arról, hogy mindezt hogy fogom elkerülni. Szerencsére anyukámnak volt egy terve: mindent neki köszönhetek, ő találta az embercsempészt, teremtette elő a pénzt rá, és szervezte meg a szökésemet.” Kafi 2014-ben hagyta el Szomáliát. Az édesanyjától való búcsú pillanatai máig élénken élnek benne. „Anyukám nagyon sírt – meséli. – Én azt mondogattam, hogy majd jövök látogatóba. Naiv voltam. Nem hittem volna, hogy ilyen hosszú ideig nem fogom őt újra látni.”

Az Ázsia Expressz 4. évadában Kecskés Enikő divatmodell oldalán szállt versenybe (Fotó: TV2)

Tíz napig gyalogolt Szerbiában

Miután maga mögött hagyta otthonát, egy éven át bolyongott egy számára ismeretlen világ felé. Az a tizenkét hónap tele volt viszontagságokkal: négy hónapot töltött egy börtönben, Görögországban, de mégsem ez volt számára a legnagyobb holtpont az út során. „A börtönben nem igazán tudtam mozogni, és nem sokkal azután, hogy kiengedtek, továbbindultunk. Görögország és Szerbia között tíz napig gyalogoltunk egyfolytában. Volt egy pont Szerbiában, amikor azt éreztem, nem bírom tovább, feladom, itt maradok. Szerencsére a csoportban volt egy lány, aki ezt nem hagyta. Felpofozott, és azt mondta, gondoljak a családomra, szedjem össze magam miattuk, mert ha itt maradok, hiába tettem meg az eddigi utat. Ez adott erőt abban ahhoz, hogy folytassam” – eleveníti fel a szívbe markoló részleteket.

Szerbiát Magyarország követte, az országról akkor hallott életében először. Nem sejtette, hogy egy nap hazánkat nevezheti otthonának. „A csoportból mindenki Bécsbe akart menni, így eleinte én is. De elkaptak minket a határon, és mivel kiskorú voltam, így a fóti gyermekotthonba kerültem. Ott nagyon kedves volt velem mindenki, és megnyugtattak, hogy biztonságban vagyok. Számomra ez volt a legfontosabb. Ekkor fordult meg a fejembe először, hogy itt maradok. Lassanként megismerkedtem a kultúrával, a nyelvvel, és kezdett megtetszeni az ország. Úgy voltam vele, ha lehetőséget kapok beilleszkedni az országba, akkor be is fogok.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

REA MILLA •|• 🕊 (@rea_milla) által megosztott bejegyzés

Nem bocsátott meg édesapjának

A beilleszkedés olyannyira jól ment neki, hogy mára nehezen tudja elképzelni az életét máshol. Ugyanakkor nyitottan áll az előtte álló lehetőségekhez. „Az élet arról szól, hogy ragadjuk meg a kínálkozó lehetőségeket. Nem zárom magam kalitkába. A modellkedéssel és a színészettel szeretnék foglalkozni. A két foglalkozás nagyon hasonlít egymásra – vélekedik. –  De tudom, sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy egy napon színésznőnek mondhassam magam. Egy kitalált karaktert játszani teljesen más, mint magunkat alakítani egy dokumentumfilmben” – mutat rá Kafi, akinek életéről Könnyű leckék címmel készült dokumentumfilm 2018-ban.

A modell élete édesapja kegyetlen döntése miatt mindörökre megváltozott. Ma már, mondhatni, átlagos életet él, amiben maga határoz a sorsáról. Életéhez azonban hozzátartozik múltja is, akárcsak édesapja is… „Nem gondolok rá – siet leszögezni. – Szerencsére nincs befolyása az életemre. Nem tudtam neki megbocsátani, de már nem haragszom rá.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!