Napi friss

Manuel – Pénzt lopott az egyházi iskolájából

Nehézségekkel teli gyermekkoráról mesélt a The Voice ítésze.

Bizonyára sokan emlékeznek rá, ahogy a 2019-es X-Faktor válogatóira besétál egy nyurga, raszta hajú fiatal srác, akiről rögtön sejteni lehetett, nem csak messziről jött – ahogy első dala címe is mondja –, de messzire is fog jutni a versenyben. Noha a szülei nem egyengették a pályafutását, a zenei vénáját tőlük örökölte. „Apám szimfonikus zenekarokban és csellón játszott, anyámnak pedig szép hangja van. Így ez talán tőlük jön – vélekedett Manuel a Telex After című műsorában.

A fiatal rapper nem igazán tud felidézni szép emléket a gyermekkorából. Ugyan bántalmazó édesapájától kamasz korában elköltöztek, de ezzel nem oldódott meg minden problémája. „Mindig is keretek közé voltam zárva. Nem voltak barátaim, nem úgy éltem az életem, ahogy egy átlagos gyereknek szüksége lenne rá. Egy ponton anyám elengedte a kezem, és rossz társaságokba kerültem, majd elkezdtem lopni.” Az éhség vitte rá, hogy olyan dolgokat tegyen, amelyre ma már kicsit sem büszke. – Hatodikban kezdtem el lopni. Akkoriban egy keresztény iskolába jártam, ahonnan azért rúgtak ki, mert elkezdtem onnan pénzt lopni, meg kaját a büféből… Onnantól kezdve, mondhatni, kleptomániás lettem, de nem azért, mert izgalmas lett volna, hanem egyszerűén éhes voltam. Később már ruhaüzletekből is loptam, hogy legyen egy kis pénzem.” Miután a negyedik iskolából is mennie kellett viselkedése miatt, kilencedikes korában munkába állt. – Építkezésen és autómosókban dolgoztam főként. Amikor jött az X-Faktor, egy szemétfeldolgozó telephelyen dolgoztam. Szét kellett válogatnunk a szemetet. Ott írtam meg a Messziről jöttem című dalomnak az első vázlatát egy kartonpapírra.”

Manuel azt tervezi, a jövőben zenéjében is többet fog meríteni az egykor igen sanyarú sorsából. Feltett szándéka ugyanis, hogy példát mutason a hozzá hasonló helyzetben lévő embereknek. „Szeretnék visszamenni ahhoz a Manuelhez, akinek lopnia kell, akit otthon bántalmaznak, mert erről nem beszéltem még annyit, amennyit kellene, és amennyit tudnék – tette hozzá.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!