Napi friss

Majka felesége a főállású anyaságról: „Sokáig kérdezgettem magamtól, ez munka-e”

Majoros Hajnalka egyszer kénytelen volt átengedni a háztartási feladatokat a férjének. Négy nap múlva csatatérré vált az otthonuk.

Majka felesége, Majoros Hajnalka a napokban ünnepelte negyvenedik születésnapját, de akár tíz évet is könnyeden letagadhatna. Az azonban biztos, hogy az egykori playmate-nek nincs sok ideje az idő múlásával foglalkozni, főállású anyaként minden perce be van osztva. „Egymás után olyan intenzív hétköznapjaink vannak, hogy néha már azt sem tudom, hol áll a fejem – fogalmazott Hajni az Adom a napom hétfő esti adásában. – Az egyik gyereket ide kell vinni, a másikat oda, ráadásul ezt még össze is kell egyeztetni. Nekem ez a melóm. Sokáig kérdezgettem magamtól, hogy ez munka-e. És igen! Ez kőkemény munka, amit mi, anyák és nők végigcsinálunk.” Hajni nem is várja el a férjétől, hogy ugyanolyan mértékben kivegye a részét a háztartási feladatokból. „Isten ments, hogy segítsen valamit! Ő eljátszotta, hogy nem ért hozzá, és ez így is maradt. Egyszer olyan beteg voltam, hogy nem tudtam kikelni az ágyból, így nem volt más választása. Olyan tökéletesen végig vitte azt a három napot, hogy azt éreztem, elveszi a munkámat. De a negyedik nap minden borult, és csatatérré vált a lakás – mondta Hajni.

Majkával immár 13 éve alkotnak egy párt, mégis csupán két éve kötötték hivatalosan is össze az életüket. Kapcsolatukat a kezdetektől fogva nagy médiaérdeklődés övezi, mégis elkerülték őket a botrányok. A feleség szerint ennek egy titka van: a világos szerepleosztás. „Szoktuk is hangoztatni, hogy a hagyományos értékrendet követjük. Nálunk Peti a kenyérkereső, az erős férfi, én pedig a melegséget és a hátteret biztosítom otthon. Ahogy mondani szokás, egy erős férfi mögött mindig erős nő áll, én ís így tartom.”

A házaspárnak két gyermeke van, a 12 éves Marián és a 7 éves Olivér. Noha fiaikat próbálják hasonló értékrend mentén nevelni, a két gyerek személyisége nagyban különbözik egymástól. „Marci az elsőszülött gyerek, akinek jelen pillanatban szerintem teljesen megfelelő az értékrendje. Ő például nem nagyon szerette, amikor az iskolában vagy óvodában odamentek hozzá, és azt mondták, hogy ‘Majka az apukád’. Távolságtartó volt. Olivér pedig ennek teljesen az ellentéte: imádja és szereti ezt az egészet – árulta el. Mint mesélte, Olivérnek még néha le kell törni a szarvát. „Van egy hétéves gyerekem, aki csak azt látja, hogy gazdagság és luxus. Ezt a két szót mi nem igazán használjuk, ő viszont igen.  Nem is nagyon értjük. De ő így értelmezi a körülöttünk lévő  dolgokat. Míg van egy másik gyerekem, aki sosem kérte tőlem, hogy vegyek neki ilyen vagy olyan márkás cipőt. Nagyon furcsa, hogy a két gyerek hogyan látja ezeket az értékeket. Hiába ugyanaz a neveltetésük, teljesen másképp kell szeretni őket.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!