Napi friss

Mihalik Enikő – 14 év múlva tér vissza a modellkedéshez

Addigra, úgy véli, megőszül, de a békéscsabai modell előtt ez sem lehet akadály.

Túlzás nélkül állítható, Mihalik Enikő neve a világ bármely pontján ismerősen cseng a divatszakmában. A napjainkban New Yorkban élő modell elmondása szerint egyáltalán nem tekint magára világsztárként, és ezzel közvetlen kollégái is így vannak. „Az ügynököm, Marcus vagy Csabi (Kajdi Csaba – a szerk.) szemében ugyanaz az Enikő vagyok, a kis békéscsabai lány, akinek én is tekintem magam. Évek, évtizedek óta velük dolgozom. Nem is várnám el tőlük, hogy emelkedett hangnemben beszéljenek velem. Az ügynökömmel állandóan kiabálunk egymással, heti szinten kétszer rárakjuk egymásra a telefont, és elküldjük a másikat a francba” – avatott be az Adom a napom című műsorban Enikő.

A modell rengeteget köszönhet a hivatásának, hiszen bejárta az egész világot, de már más területek felé is kacsintgat. „Teljesen felesleges kijelenteni, hogy én már nem modellkedem, mert ha akár évente egyszer jön egy munka, amit az ember szívesen elvállalná, akkor miért ne? Szeretnék most elkezdeni mással is foglalkozni. Viszont tervezem, hogy amikor megőszülök, második karriert fogok csinálni a modellkedésben, és ötvenévesen visszatérek” – mondta a most 36 éves Enikő.

A visszatérésig még bőven van ideje, egészen pontosan 14 év, azonban addig sem tervez tétlenkedni. „Nagyon fiatalon zárul le a karrieremnek a mostani szakasza. A velem egyidősek teljesen más úton mentek végig, és én most azt szeretném kipróbálni. Nekik több lehetőségük volt a diplomaszerzésre, különböző munkákra. Ezek olyan dolgok, amelyeket én is meg szeretnék tapasztalni.” Mint mondta, jelenleg másodállást keres, és egészen konkrét ötletei vannak. „Gondolkodtam a Zara eladói pozícióján – viccelődött, majd komolyra fordította a szót. – Olyan szakmából jövök, ahol az én kezemben kevés az irányítás. Nincs kontroll. Szeretném kipróbálni magam egy olyan környezetben, ahol a teljesítmény jobban számít, mint az, hogy valaki rám néz, és eldönti, hogy ez így jó-e, vagy sem…”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!