Napi friss

Otthagyta a főszereplő az Indul a bakterház forgatását

5 kulisszatitok a kultuszfilmről.

Az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című film az elmúlt évtizedekben kultuszfilmévé vált. A film forgatásának kulisszatitkaira rálelhetünk az MTVA Archívumában, ahol a fotó-, rádió- és hírgyűjtemény mellett számtalan ikonikus magyar filmalkotást és azok videós emlékeit is őrzik. Íme néhány érdekesség:

1.) A film szereplőválogatását Pasaréten tartották, ahol több mint háromezer gyereket hallgattak meg.

2.)  A 13 éves Olvasztó Imre mezítláb mutatkozott be a stábnak, és rögtön bizonyította született csibészségét. A válogatón a rendező arra kérte a kiskamaszt, hogy billentse őt fenéken, és mivel a fiú készséggel eleget tett a kérésnek, rögtön neki is adták a gyermekfőszerepet, Regős Bendegúz karakterét.

3.) A bakter szerepére eredetileg Bencze Ferencet képzelték el az alkotók, ám a színművész egy váratlan egészségügyi probléma miatt nem tudta vállalni a forgatást, így lett végül Koltai Róbert a szereplő megformálója.

4.) Olvasztó Imre élete legjobb élményeként tekintett a filmre, mégis őrzött néhány rossz élményt a forgatásokról: nem szeretett lovagolni, és fájt neki, amikor egy jelenetben filmbéli édesanyja, Molnár Piroska felpofozta.

5.) Amikor Vecsésen, egy mocsárban vettek fel jeleneteket, a fél település odasereglett, hogy beláthasson a kulisszák mögé. A forgatókönyv szerint Bendegúznak le kellett volna vennie a nadrágját, de a tömeg láttán Olvasztó Imre inkább sarkon fordult, és elindult haza, magára hagyva a teljes stábot.

Kiemelt kép: MTVA

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!