Napi friss

Fischl Mónika – Sármos mexikói tenorral duettezett

A Szentendrei Teátrumban adott vérpezsdítő, latinos dallamokban gazdag koncertet az Operettszínház primadonnája és Enrique de Allende.

Gondolhatnánk, hogy két ilyen ismert és népszerű művész esetében hosszas levelezés, végeláthatatlan egyeztetések előznek meg egy közös előadást, az ő esetükben azonban elég volt egy véletlen találkozás. „Tavaly szeptemberben találkoztunk először, a híres zeneszerző, Kálmán Imre lányának, Yvonne-nak a 86. születésnapján – avat be megismerkedésük részleteibe Fischl Mónika. – Emlékszem, egy remek cigányzenekar zenélt, javában énekeltünk, mulattunk, amikor is egyszer csak felpattant az asztalra Enrique, akiből csak úgy áradt a hang és a szenvedély. Akkor és ott el is határoztuk, hogy együtt színre visszük Astor Piazzolla María de Buenos Aires című tangóoperáját.” A próbák gördülékenyen zajlottak, talán azért is, mert a művésznő vérmérséklete és személyisége hasonlít a latin-amerikaiakéhoz. „Szeretem az ottani emberek életigenlését és pozitivizmusát, a kivételesen sokszínű kultúrájukról nem is beszélve.”

Közös barátjuk születésnapján találkoztak (Fotó: Archív)

Hogy lesz-e folytatás, az a jövő zenéje, a tenor naptára is jó időre előre tele van. Hamarosan ráadásul egy fontos mérföldkőhöz érkezik, hiszen a világhírű Carnegie Hallban – amit a klasszikus zene templomának is szoktak nevezni – bizonyíthatja tehetségét. „Hosszú út vezetett a sikerig – vallja be Enrique de Allende. – A családom egyik ágán magas rangú politikusok vannak, ez egyfajta hagyomány nálunk. Édesapám ezért sem örült annak, hogy a zenei pályát választottam. De örülök, hogy így döntöttem, ugyanis ez az én utam.” A tenor mindössze három napot töltött Budapesten, de a főváros és a magyar kultúra így is teljesen magával ragadta. „Az építészet lenyűgöző, a gasztronómia egyedülálló. A gulyást egyszerűen imádom. De be kell vallanom, hogy a legnagyobb kedvencem a pálinka. Talán még közelebb is áll a szívemhez, mint a tequila. De persze ezt otthon nem árulnám el senkinek” – nevet fel jóízűen.

Jól sikerült a koncert (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!