A 40 éves televíziós nemrég a cukorbetegek mellett szólalt fel, most pedig az ételintoleranciákban szenvedők érdekében írt nyílt levelet a vendéglátósoknak. Tatár Csilla a közösségi oldalán fejezte ki felháborodását, mely szerint az éttermesek nem veszik elég komolyan a glutén- és tejérzékenységben szenvedőket. „Tegnap Instagram-storyban írtam arról, hogy mennyire meg tud még mindig lepni, hogy a vendéglátásban sajnos a legtöbb helyen az ételallergiát vagy intoleranciát mennyire nem ismerik, mennyire félvállról veszik. Mandulatejes cappuccino = tejporos kávé mandulatejjel felöntve, tejmentesnek mondott, a valóságban laktózmentes tejszínnel elkészített ételek… Ráadásul sokszor például az van, hogy téged néz hülyének olykor még a szakács is, amikor próbálod elmagyarázni, hogy a tejmentesség és a laktózmentesség két totálisan különböző dolog – írta a bejegyzésében Csilla, akinek egyszer s mindenkorra elege lett abból, hogy a legtöbb helyen csupán úri hóbortként könyvelik el az egyébként komoly betegséget. – Annyi ételallergiás, egyéb érzékenységgel élő nő, anyuka írt, hogy körülbelül már nyaralni is csak olyan helyre mernek menni, ahol magukra főzhetnek, mert itthon erre olyan szinten tojnak, hogy az már egyenesen rémisztő. Egy üzenet a sok közül: ’A gyerek gulténérzékeny, van gluténmentes kenyér? Van. Aztán amikor megeszi jön a következő mondat: Csak egy kis glutén volt benne.’ Mi van?”
Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu