Napi friss

Gálvölgyi János: „Nem irigylem a családomat”

Öt héttel súlyos betegsége után a színész újra dolgozik.

Gálvölgyi János múlt hétvégén újra színpadra állt. A Pintér Béla Társulat Marshal Fifty-Six című előadásában előre megírt mondatai a korábbinál is erősebben hatottak, hiszen Gálvölgyi – szerepe szerint – egy 1956-os hős katonát alakít, aki visszatért a halál torkából. A közönség hatalmas vastapssal fogadta a színészt, akinek saját bevallása szerint remegett keze-lába a színpadra lépés előtti napokban. „Döbbenetes volt számomra, hogy tényleg valami elképesztő szeretettel fogadtak. És utána meg kellett szólalnom, de nem tudtam, hogy szól majd a hangom a színpadon. Attól tartottam, hogy nagyon kedvesek, aranyosak a nézők, és én nem tudok majd megszólalni – mondta a színész az RTL Fókusz riporterének. Szerencsére erről szó sem volt. – Mindig be vagyok rezelve, most fokozottan, mert nem tudtam – nem fizikálisan –, hanem, hogy hangilag hol vagyok. Irgalmatlan stressz volta rajtam. Nem irigylem a családomat, akik ebben éltek már. Azt mondták az orvosok, ez a hangi dolog még eltarthat, és döbbenetes volt, hogy a színpadon rögtön szólt a hangom. Így beszélve pedig úgy érzem, hogy még nem az igazi.”

Szerencsére sok terve van a jövőben is. Máris próbál egy új darabot, ősszel bemutatóra készül. „Azt akartam, hogy olyan állapotban legyek, hogy ne azt mondják, hogy ’Jajj, szegény, ezt nem kellene!’ Mert akkor ezt abba kell hagyni. Ígérem mindenkinek, ha megérzek egy ilyet magadon, és persze a nézőkön, soha többé nem megyek a színpadra” – mondta.

Gálvölgyi Jánost a Végszóban láthatta utoljára a közönség május 8-án. Ez volt az utolsó darab, mielőtt életveszélyes állapotban kórházba szállították. A 75 éves színművész május 10-én lett rosszul. Nehézlégzésre panaszkodott és félrebeszélt, utóbb kiderült, egy fertőzés miatt omlott össze a légzése, az élete egy hajszálon múlt. Két nappal korábban még színpadon állt, akkor a Végszóban láthatta a közönség.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!