Napi friss

Rocklegendák és az operett állócsillagai a Gödöllői Királyi Kastélyban

Idén nyáron ismét megtelik zenével az ország egyik legnagyobb barokk csodája. Az egykor Sissi egyik kedvelt rezidenciájaként is ismert, közel 300 éves palota díszudvara ugyanis több különleges könnyűzenei programnak is otthont ad júliusban, a csillagos ég alatt.

A hónap elején, július 8-án, a 100 Tagú Cigányzenekar bravúros szólistái vezetésével egyedülálló operettgála varázsolja el a zenés színház rajongóit – a fülbemászó, megunhatatlan slágereket többek között az amúgy gödöllői illetékességű Oszvald Marika, valamint a Budapesti Operettszínház két másik kiváló művésze, Fischl Mónika és Homonnay Zsolt hozza el, kiegészülve a Budapest Folk Dance táncosaival. Majd július 21-én a vidám operett nótáktól az élő legendának számító – jövőre éppen ötvenéves – Edda Művek pörgős számai és érzelmes balladái veszik át a stafétát. Pataky Attila csapata és a nevükhöz kötődő dalok megkerülhetetlen klasszikusok a hazai rocktörténetben – így az Álmodtam egy világot, a Hűtlen vagy éppen a Kölyköd voltam csak pár azokból a szinte örökzöldnek számító tételből, amik kifejezetten jól állnak majd akusztikus feldolgozásban az impozáns kastélyudvarnak. Az Edda Művek amúgy legutóbb 2019-ben játszott a Grassalkovich Palota parkjában telt ház előtt. A Rockastély-program azonban nem merül ki az Edda léleknyitogató, újragondolt setlistjével – őket egy nappal később, július 22-én szombaton a Leander Oktett követi, vagyis napjaink egyik legizgalmasabb hazai metálcsapatának, a Leander Killsnek akusztikus, vonósnégyessel kiegészült, eddig élőben csak egyszer lejátszott produkciója.

Dallamokban, érzelmekben, és műfajokban nem lesz hiány idén sem a gödöllői nyárban – hiszen a kacagós operett, az érzelmekkel teli klasszik’ rock, és az egyedülálló zenei kozmoszba szippantó, szimfonikus metálkoncert között egészen biztosan mindenki talál majd jó pár nótát, amit szívesen dúdol egy hangulatos nyári éjszakán. A koncertek dátumai:

  • 2023. július 8. – Operettgála a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival
  • 2023. július 21. – Edda Művek akusztikus koncert
  • 2023. július 22. – Leander Oktett

Kiemelt kép: Fülöp Dániel/fotocentral.hu

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!