Napi friss

Jakupcsek Gabriella és Balázsovits Edit: „Egymás nélkül kevesebb lenne az életünk”

Ki gondolta volna, hogy a műsorvezető és a színésznő milyen jó barátnők! Pedig kapcsolatuk régebb óta tart, mint gondolnánk.

Jakupcsek Gabriella nemrég az RTL Reggelijében vendégeskedett, hogy olaszországi utazásáról meséljen, amin barátnőivel vett részt. Az élménybeszámoló mellett vidám hangulatú fotókat is mutatott, az egyiken pedig felbukkant Balázsovits Edit színésznő is. Így derült ki, hogy a tévézés nagyasszonya és az ünnepelt színésznő civilben baráti kapcsolatot ápol egymással. Ezúttal pedig ők mesélnek, hogyan is indult a kapcsolatuk.

Jakupcsek Gabriella és a Balázsovits család ismeretsége több évtizedes múltra nyúlik vissza. „Edit szülei (Almási Éva és Balázsovits Lajos színművészek – a szerk.) visszatérő vendégek voltak a különféle műsoraimban, innen ered az ismeretség és a jó viszony – avat be a tévés. És mint mesélte, Edit férjét, Fürstner József fogorvost előbb ismerte meg, mint maga a színésznő, aki lassan közel húsz éve él boldog párkapcsolatban az orvossal. Mindketten szívesen emlékeznek vissza a Lucifer című közéleti talkshow forgatására, amely 2003-ban volt látható a TV2-n, és amit Alföldi Róbert vezetett. Ott nyílt lehetőségük még jobban megismerni egymást. – Alföldi Robi műsorában rendszeresen szerepeltünk mindketten, ott tudatosult bennem, hogy Gabi világlátása és életszemlélete nagyon közel áll az enyémhez. Én azt gondolom, hogy egy barátság esetében nagyon fontos egy bizonyos fokú hasonlóság” – vélekedik Balázsovits Edit.

Balázsovits Edit és Jakupcsek Gabriella két barátnőjükkel (Fotó: Privát)

A közös tévés szereplés után hosszú időre más vizekre sodorta őket az élet, majd évekkel később úgy hozta a sors, hogy közös baráti társaságba kerültek. Ez pedig új lendületet adott a barátságuknak. „Nagyon fontos számomra ez a társaság – szögezi le Jakupcsek Gabriella. – Időről időre összeülünk, és megpróbáljuk megváltani a világot. Rengeteget beszélgetünk, és érdemben próbálunk reflektálni egymás problémáira. Ez azért is érdekes, mert mindenki máshol tart az életben, másmilyen nehézségei vannak.” Edit hozzá is teszi: „Szeretek panaszkodni Gabinak – nevet fel. – Mindig nagyon érdekel a véleménye és meglátása egy-egy problémám kapcsán. Mindamellett, hogy kiváló hallgatóság, rendkívül empatikus, és kivételesen jól átlát bizonyos élethelyzeteket.” A baráti kapcsolaton túl szorosan követik egymás pályafutását is. Míg Jakupcsek Gabriella rendszeresen megnézi barátnőjét a színházban, addig Edit mindig jó szívvel vendégeskedik a műsorvezető különböző műsoraiban. Azt mindketten elismerik, hogy mindennapi teendőik mellett nem tudnak sok időt együtt tölteni, de bizton állítják: a másik nélkül kevesebb lenne az életük.

Kiemelt képek: Archív; Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!