Napi friss

Letagadta gyerekei előtt a munkáját a Reggeli műsorvezetője

Tihanyi Péter a story.hu-nak mesélt családjáról, céljairól, és arról, milyen apának tartja magát.

Talán kevesen gondolnák a sümegi származású fiatalemberről, hogy a szórakozóhelyek bárpultja helyett már rég a játszóterek padjait koptatja. Péter, az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője és felesége igyekeznek tudatosan nevelni a gyerekeiket. „Van egy nyolcéves nevelt fiam, akit úgy szeretek, mintha a sajátom lenne, a kislányom pedig ötéves. Igyekszünk őket teljes mértékben távol tartani a médiától. Nyilván az iskolában, illetve az óvodában óhatatlanul hallanak ezt-azt. Az Éjjel-Nappal Budapest alatt a gyerekek úgy tudták, egy hajón dolgozom. Nem nézhették a sorozatot, hiszen a karakteremnek más párkapcsolata volt, más gyerekei voltak – mondja Péter, aki a sorozat befejezése után új lehetőséget kapott az RTL-től: a Reggeli műsorvezetője lett. – A családunk szempontjából az egy nehezebb időszak volt, mert nem fix munkarend szerint dolgoztunk, kevesebbet lehetett rám számítani. A jelenlegi helyzet ebben a tekintetben jóval szerencsésebb. Igyekszem úgy alakítani a napjaimat, hogy délután öt után mindig a családdal tudjak lenni.”

Péter úgy érzi, a mai fiatalokból alapvetően hiányzik a tisztelet egymás és az idősebb generációk irányába. Saját gyerekeit szeretné másra tanítani. „Olykor-olykor engedékeny, de összességében szigorú apának tartom magam. Aztán szeretném átadni a gyerekeimnek a sport szeretetét. Húsz évig röplabdáztam, ami nagyon sokat hozzátett az életemhez. Nem feltétlenül fontos, hogy versenyszerűen sportoljanak, de ez a tevékenység olyan tartással és kitartással ruházza fel az embert, ami nagyon hiányzik a fiatalabb generációból.”

A Reggeli műsorvezetője nagyon hálás az RTL-nek az új  lehetőség miatt. „Mindenképpen a képernyőn képzelem el a jövőmet. A visszajelzések eddig nagyon jók, de tudom, hogy van még mit tanulnom.  Türelemre és nyugalomra intettek, de idővel szeretnék majd más műsorokban is bizonyítani.”

Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!