Napi friss

Nyerges Izabella, a Retro Rádió műsorvezetője: „Vár rám egy nehezebb műtétsorozat”

Korábban mellrákot diagnosztizáltak nála, kemoterápiát is kapott. Bár egy ideje leálltak a kezeléssel, további beavatkozásokra még szüksége van.

Nyerges Izabella nemrég átesett egy nagy műtéten. „Mindkét mellemet eltávolították. ’Csak’ az egyikben volt daganat, de miután édesanyám révén genetikailag veszélyeztetett vagyok, nyolcvan százalék az esélye annak, hogy visszatér a rák, így a másikat elővigyázatosságból leoperálták. Egy nőnek elvesztenie a két mellét?! Pokolian nehéz. Aztán még vár rám egy nehezebb műtétsorozat, mind a két petefészkemet el fogják távolítani, a daganat ugyanis oda is átterjedhet, tehát ha szeretnék élni, akkor ezt a műtétet is vállalnom kell. Azzal vigasztalom magam, hogy most a rombolás időszaka van, de jön majd az építkezés, a plasztikai helyreállító műtétem is. Most belenézek a tükörbe, egy olyan pillangót látok, aki ebben a pillanatában még bebábozódott állapotában van, de egyszer majd kikel, és újra szép pillangó lesz. Ezt próbálom erősíteni magamban, de azért a lelkem nagyon megszenvedi” – mesélte őszintén a rádiós a Bestnek.

Mint mondta, szokták tőle kérdezni, hogy tud a nyilvánosság előtt így beszélni a vele történtekről. „Részben azért beszélek róla, hogy felhívjam a nőtársaim figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, és erőt adjak a sorstársaimnak, hogy a betegség legyőzhető. Én nagyon őszinte ember vagyok, és hazudni sem szeretek, nem is szoktam. Arról nem is beszélve, hogy lelkileg könnyebb feldolgoznom az egészet, ha szembenézek azzal a veszteséggel, ami ért, mert csak akkor tudom elgyászolni. Hálás vagyok a kollégáimnak, a barátaimnak, a hallgatóknak, mindenki egy emberként állt mellém. A tenyerükben tartottak, és nem engedtek lezuhanni. És hálás vagyok a szerelmemnek, arra számítottam ugyanis, hogy amikor elmondom neki, mi vár rám, hátat fordít nekem, és elhagy. Senkitől nem elvárható, hogy egy ilyen helyzetben kitartson a másik mellett, hiszen nem 20 éves házasok vagyunk, csak néhány éve ismerjük egymást. Legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta: ’Nem megyek el, nem futok el, együtt csináljuk végig, mindenben segítek, és mindenben melletted leszek.’ És ez így is volt és van.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!