Napi friss

Esztergályos Cecília: „Éjjel-nappal készülök rá, rosszul vagyok, halálomon vagyok, végem van!”

Születésnapja alkalmából színháza egy neki szánt színdarabbal ajándékozta meg.

Nagy becsben tartja az Újszínház a mindig sziporkázó színésznőt. Nemrég kiállítást szerveztek neki, most pedig a nyolcvanadik születésnapjára egy személyre szabott darabbal ajándékozták meg, ahol ráadásul főszerepet kapott. A story.hu még a bemutató előtt megtekinthette a Vajda Katalin: Se itt, se ott kétfelvonásos előadást. Ennek kapcsán kérdeztük a művésznőt az előadás után.

story.hu: Milyen érzés, hogy az Újszínház egy festménykiállítás után most egy születésnapi jutalomjátékkal ajándékozta meg Önt?

Esztergályos Cecília: Hát őrületes. Nagyon nagy boldogság nekem, hogy így megbecsülnek. Na most ennek nagyon nagy súlya van. Ha építkeznek velem, ott egyetlen tégla sem eshet ki, mert összeomlik az egész. Éjjel-nappal készülök rá, rosszul vagyok, halálomon vagyok, végem van! (nevet)

story.hu: Megterhelő?

E.C.: A felelősség. Nem a szerep. Ha ez nem a nyolcvanadik születésnapom, hanem máskor történik, akkor csak bemutatjuk ezt a darabot, de igen, az már egy nagy felelősség, hogy főszerepet játszok. Ennyi szöveget megtanulni és jól elmondani. Ennyi partnerrel, akik odaadóan játszanak, eleget szeretnék nekik tenni azzal, hogy megbecsülöm őket, úgy ahogy ők engem.

story.hu: Nem akarom lerántani a leplet a Se itt, se ott című darabról, de nem titok, hogy a színpadon Tordai Teri alakítja az Ön legjobb barátnőjét. Ez a valóságban is így van?

E.C.: Nem is barátnők vagyunk, hanem barátok. A Terivel ez egy óriási dolog, hogy együtt játszunk, és egyébként együtt is utazunk. Általában én viszem őt, hogy ne két kocsival jöjjünk, spórolunk. (nevet) Alatta pedig beszélgetünk, főleg a szerepekről. Sokat játszunk együtt, ez egy nagyon nemes kapcsolat.

story.hu: Az említett előadás több üzenetet is hordoz, mint például az élet küzdelmeivel való harcot is. Mit üzen a művésznő azoknak, akik megrekedtek az életük egy adott pontján?

E.C.: Nem szabad maradni a rosszban, a rosszat át kell lépni, hogy élni tudjál! Könyörögi kell! Mindenki annak, akinek akar. Én az Úristennek, hogy legyen lehetőségük a gyerekeknek, az öregeknek, a fiataloknak boldogságban, nem pedig rettegésben és félelemben élni.

Tordai Terivel a színpadon kívül is remek kapcsolatot ápol (Fotó: Újszínház)

Kiemelt kép: Újszínház

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!