Napi friss

Gundel Takács Gábor Máté Krisztáról: „Őt nem lett volna szabad abba a műsorba beletenni”

A kvízmester szerint egykori kolléganőjéről rossz döntést hoztak a műsorkészítők.

Kvízjátékkal egybekötött páros interjúra hívta a Partizán az ország két legismertebb játékmesterét, Gundel Takács Gábort és Vágó Istvánt. A másfél órás beszélgetés során az is szóba került, vajon a kvíz műfaja miért férfiközpontú, és miért van kevés női képernyős, aki ilyen típusú műsort vezetett. Jakupcsek Gabriella és Máté Krisztina tulajdonképpen az egyedüliek, akik belekóstoltak a kvíz világába. Gundi szerint azért, mert egyébként is kevesebb a női műsorvezető, így a kiválasztás során is kevesebb az esély, hogy az adott műsorra egy nőt válasszanak. Máté Krisztinára pedig külön is kitért, aki annak idején a Leggyengébb láncszem című műsort vezette a TV2-n. „Őt nem lett volna szabad abba a műsorba beletenni. Ő azért lett ennek a műsorvezetője, mert Angliában, ahol ez nagyon sikeres volt, egy karakterben hozzá hasonló nő vezette, aki végtelenül penge volt. De Krisztának ez nem volt való, ezt a Havas Henriknek kellett volna vezetnie” – vélekedett Gundi.

Vágó István nem értett egyet tévés kollégájával. A Legyen Ön is milliomos! egykori mestere szerint az emberek olyan műsorvezetőket néznek szívesen, akiknek a személyisége eltér az övéktől. Angliában azért lehetett ekkora sikere a Leggyengébb láncszemnek, mert a műsorvezető rendkívül barátságtalan, és szikár természete szöges ellentétben állt az angolokra jellemző kedvességgel. Gundi erre visszakérdezett, hogy akkor ezek szerint a magyarok barátságtalanok, azért nem működött Máté Krisztina? „Jó a kérdésed – válaszolta Vágó. – Nálunk gyakoribb az olyan típus, mint amit a Kriszta eljátszott.” Gundel Takács Gábor hozzátette, szerinte a probléma az lehetett még, hogy Máté Krisztáról élt egy kép a nézőkben a korábbi műsorai alapján, így amikor bekerült a kvízműsorba, az már nem volt hiteles, hiszen egy művi figurát alakított benne.

Elképesztő siker Angliába

A Leggyengébb láncszem angol verzióját Anne Robinson tévés újságíró vezette 2000-től egészen 2012-ig, de egy különleges adás kedvéért visszatért a műsorba 2017-ben. A tudásalapú vetélkedő a szigetországban óriási siker volt, népszerűsége vetekedett a Legyen Ön is milliomos!-éval.

Kiemelt képek: Rozmanitz Gábor; Kéner Viktória/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!