Rácz Jenő kitartó munkájának, elhivatottságának és szenvedélyének köszönhetően ma már saját éttermét vezeti, tavaly ráadásul megkapta a Michelin-csillagot, és még ennél is nagyobb álmokat szövöget. Nem titkolt célja, hogy idővel a külföldi piacon is megvesse a lábát. „Mennyire klassz lenne felépíteni és befuttatni egy éttermet a világ egy másik pontján… Ezen dolgozom most – árulta el nemrég a Bestnek. A sztárséf sosem feledkezik megemlíteni, nem csupán az ő érdeme, hogy idáig jutott. Csapatának is nagyon sokat köszönhet. – A kollégáimon kívül van még egy jó pénzügyesem, egy marketingesem, és körülbelül még tíz fő, akik a háttérországot jelentik.” A jelenlegi piaci helyzet – sajnos sok étterem kényszerül bezárásra – Jenő éttermét sem kíméli. „A gazdasági válság miatt mi is emelni kényszerültünk, de mindösszesen tíz százalékkal, ami ahhoz kellett, hogy ne legyen veszteségünk. Többet ezzel mi nem keresünk. És ha belegondolok, igazán csak az számít, hogy talán egy kicsivel megint közelebb kerültünk ahhoz, hogy ikonikus étteremmé váljunk.”
Kiemelt kép: Medgyesi Milán/fotocentral.hu