Hazai sztár

Szerelmes séfek – Egyikük sem a konyhában képzelte el a jövőjét

Rácz Jenőben, Fördős Zében és Sárközi Ákosban nemcsak a főzés szeretete közös, hanem a magánéletük alakulása is.

Nemcsak a munka volt életük mozgatórugója az elmúlt években, hanem a szerelem is. A Konyhafőnök VIP című műsor zsűritagjai ugyanis ebben az időben találták meg azokat a nőket és fűzték velük szorosabbra a kapcsolatukat, ketten hivatalosan is, akikkel le akarják élni az életüket. Sárközi Ákos még el sem vált, amikor már megkérte Szegedi Éva festőművész kezét, majd kivárva a bontópert 2019-ben egybekeltek. Fördős Zé is ekkortájt lett szerelmes, párját, Sárit egy bogrács­főzőversenyen ismerte meg. „Felkértek zsűrizni, és amikor elvállaltam, meg sem fordult a fejemben, hogy épp ott találkozhatok majd egy olyan lánnyal, aki felkelti az érdeklődésemet” – így Zé, akinek meg kellett küzdenie a lány szerelméért, hiszen a köztük lévő 17 év miatt először kosarat kapott tőle. Rácz Jenő pedig a türelemmel hadakozott, hiszen A Konyhafőnök 2019-es tavaszi évadában akadt meg a szeme az egyik versenyzőn, Gyuricza ­Dórin, de kivárta, míg a lány kiesik a versenyből, és csak utána hívta randira. „Bár kiestem, mégis én vittem haza a főnyereményt, Jenőt” – mondta később Dóri. A lány az év decemberében összeköltözött a séffel, ma pedig már férj és feleség, és egy kislány szülei.

Gyuricza Dóra és Rácz Jenő tavaly nyáron házasodott össze (Fotó: Borzi Vivien)

Amúgy mindhárman tudják, mi az a komoly kapcsolat, mitől működik, mitől romolhat el, és hogyan kell óvni. Hiszen Fördős Zé évekig Havas Dóra gasztrobloggerrel élt együtt, közös céget is alapítottak, de szakítottak. Ákos nős volt, a házasságból egy lánya született. Jenő pedig, amikor Sanghajban dolgozott, gyűrűt húzott egy amerikai lány ujjára, de felbontotta a jegyességet. „Sajnos összetörte a szívemet, becsapott, és elvette a szerelmünk tisztaságát” – magyarázta a döntését.

Ugyanazt az iskolát járták ki

A három gasztrosztárban az is közös, hogy budapesti születésűek, szép gyermekkoruk volt, annak ellenére, hogy Ákos és Jenő szülei elváltak. Meg az is, hogy egyikük sem gondolt akkoriban arra, hogy majd a konyhában fog dolgozni, habár igen fiatalon elkészítették az első ételeiket, pontosabban édességeiket, a kókuszgolyót, a palacsintát és a madártejet. Bizony, akkoriban Zé pilóta akart lenni, Ákos fényképész, Jencit pedig, ahogyan a családja becézi, a biológia érdekelte. Végül mindhárman idegenforgalmi, illetve vendéglátó iskolát végeztek, dolgoztak éttermekben idehaza és külföldön egyaránt, majd vállalkozásokat indítottak. Zé ma a Street Kitchen nevű vállalkozását igazgatja, Jenő a Rumour nevű éttermét, Ákos pedig a Borkonyha mellett a Textúra étterem séfje is.

Fördős Zé hobbija a siklóernyőzés (Fotó: Archív)

Csak tenger legyen

A mindennapokban a három férfi komoly lábmunkát követelő sporttal tartja fitten magát, Ákos és Jenő hetente többször focizik, Zé pedig fut. Utóbbinak a hobbija is a sport, mégpedig az extrém fajtából, imád siklóernyőzni, a másik kettő otthon hódol a szenvedélyének, ők festenek. Míg Zé a siklóernyőzés miatt rajong Ausztráliáért, addig Ákos és Jenő azért, mert a fél családjuk ott él. „Apai nagyszüleim családostól, apámat kivéve, kivándoroltak Ausztráliába, Sydney-be a jobb megélhetés reményében, és bejött nekik” – mesélte Ákos.

Évi és Ákos Dubajban volt nászúton (Fotó: Archív)

Utazni egyébként igen szeretnek. Posztjaikból látszik, mindegy, hova mennek, csak tenger legyen a közelben, illetve az is, hogy igen romantikusak, ha párjukról van szó. Ebben talán Ákos tűnik ki leginkább, aki egy köztéri óriásplakátra írta ki, hogy feleségül kéri Évát, majd Jenő, aki szerelme kedvéért összeköltözött egy macskával is, a legkevésbé romantikus pedig Zé, a rózsacsokor nem az ő stílusa. „Elfelejtem az évfordulókat, nem szoktam fejben tartani a dátumokat, ebben tényleg nem vagyok túl romantikus alkat. Cserébe viszont elviszem a szerelmemet a világ végére túrázni a vulkánok közé. Ilyen előbb történik meg, mint hogy beállítsak egy nagy virágcsokorral…”

„Bármi meg­történhet”

Zé a kakukktojás, ­hiszen ő nem nős, és gyermeke sincsen. Amikor újságírók, barátai, családtagjai felteszik neki a kérdést a kézfogóról, csak ennyit válaszol: „Eljegyzés? Bármi megtörténhet!”

Kiemelt kép: Sajtoblub RTL/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!