Napi friss

Jimmy-sorozat – 10 kérdésre vártuk a választ, de csak 5-re kaptuk meg

Életében, de főleg a halála után rengeteg pletyka terjengett a Királyról.

A Zámbó Jimmyről készült RTL-es tévésorozattól sokan várták, hogy választ ad számos, a zenészről felmerült pletykára, vele kapcsolatos vélt vagy valós titokra. Erről még tavaly ősszel írt a Story. Végignéztük a sorozatot, és megnéztük, milyen válaszokat adott a Királyról szóló produkció, és mik voltak azok a kérdések, pletykák, amikre továbbra sincs egyértelmű magyarázat.

Amikre választ kaptunk:

  • Voltak-e szakmai ellenségei?

Jimmy sorozatbeli személyiségéről egyértelműen az jön le, hogy féltékeny volt a pályatársai sikereire, és hogy egy-egy kijelentése sok esetben sértő volt mások számára. Túlzás, hogy ezzel ellenségeket szerzett volna, de az biztos, hogy a szakma nem igazán kedvelte és fogadta be őt. Ez jól látszódott a Fonogram-díjas jelenetnél is, amikor az ő sikerének ünneplése helyett inkább mindenki Demjén Rózsi születésnapján bulizott.

  • Kivel tűzött össze még a főnökein kívül?

A látottak alapján nehéz megcáfolni a zenei szakemberek korábbi állításait, miszerint Jimmy nehéz természetű ember volt. Ugyanakkor az a pletyka, hogy ha megérkezett valahova, soha nem köszönt, a filmből nem nyer visszaigazolást. A pökhendisége és „ki, ha én nem” típusú karaktere azonban igen. Ez annak idején a sztárvilágban Lagzi Lajcsival és Pataky Attilával okozott komolyabb nézeteltérést.

  • Válni akart a feleségétől?

Épp az ellenkezőjét mutatja be a sorozat: Jimmy minden eszközzel próbálta maga mellett tartani a feleségét, Editet. A sorozat egyik részében például azt mutatták, hogy az énekes egy alkalommal ellopta a legkisebb fiukat, Adriánt Edittől, ezzel kényszerítve őt, hogy költözzön vissza hozzá.

  • Ki volt az utolsó nagy szerelme?

Jimmy szívügyei a való és a sorozatbeli életében is szinte követhetetlenek. A film szerint élete utolsó napjáig Editet akarta maga mellé láncolni, ugyanakkor első feleségével, Krisztián édesanyjával, Veronával is békülni akart, miközben hosszú évek után Háfra Marit is felhívta, és találkoztak is az egyik koncertjén.

  • Hogyan halt meg valójában?

A sorozat szerint 2001-ben, szilveszter másnapján Edittel, Adriánnal és a rajongóból lett baráttal, a már szintén elhunyt Hulé Évával a csepeli házukban voltak. Adrián már aludt, amikor Jimmy elővette és megmutatta Évának a fegyverét, és ki is lőtt az ablakon. Adrián felébredt a ricsajra, Éva szaladt át megnyugtatni őt. Ekkor maradt kettesben Edit Jimmyvel, aki ismét hadonászni kezdett, de közben nyugtatta Editet, hogy a tár üres. És hogy tényleg bebizonyítsa, soha nem hozná a nejét életveszélyes helyzetbe, a fejéhez fogta és elsütötte a pisztolyt.

Amikre nem kaptunk választ:

  • Miért állította valaki, hogy ő az apja?

A sorozatban egyetlen szó sem esik Zámbó Elemérről, aki az énekes halála után nem sokkal bukkant fel, és azt állította a Blikknek, hogy ő Jimmy édesapja. A hajdúdorogi férfi ellen egyébként Anna néni, Jimmy édesanyja pert nyert az eset után.

  • Miért hirdetnek a legenda sírján?

A sorozatból nem derül ki, hogy ki miért és honnan vette a bátorságot, hogy víz- és gázszerelést, valamint sírkőkészítést reklámozzon a nyughelyén.

  • Floridai magán­szigetbe fektette a vagyonát?

Noha ez a legenda ma is kering Jimmy körül, sőt ő maga is állította, hogy van egy szigete, amit csak motorcsónakkal lehet megközelíteni, a sorozatból mindössze annyi derül ki, hogy a legidősebb fiával, Krisztiánnal horgászni járt, és ilyenkor csónakkal közelítették meg a kedvenc horgászhelyüket.

  • Miért hordott magánál fegyvert?

A sorozatból az sem derül ki egyértelműen, hogy volt-e nála mindig fegyver. Így arra sem kaptunk választ, hogy egyáltalán miért tartott magánál.

  • Halála után született még egy gyereke?

Jimmynek a három fián, Krisztiánon, Sebasztiánon és Adriánon kívül úgy tudni, nem született több gyermeke. De ahogy az már korábban sem volt titok, Háfra Mari is az ő gyermekét hordta a szíve alatt. A sorozat úgy mutatta be, hogy legfőképp Jimmy nyomására elvetették a babát, és ezután már a szerelmük sem volt hosszú életű.

Kiemelt kép: RTL+/ Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!