Napi friss

Kitálalt a ValóVilág pszichológusa – Ki fogja feladni a versenyt?

Megkerestük a közelmúltban a villában járó szakembert, Gaál Viktort, aki meglepő dolgokat árult el a játékosokkal kapcsolatban.

A szakembert némileg váratlanul érte a villalakók melegszívű fogadtatása és nyitottsága. „Arra számítottam, hogy ellenállás lesz bennük, beindul a dominanciaharc, vagy elakadnak a pszichológia feladatokban” – kezdte a story.hu-nak a pszichológus. – Ehhez képest meglepett, mekkora örömmel fogadtak, és alig másfél óra alatt felvették velem a ritmust, még az érzelmileg leginkább megterhelő pszichés munkákra is nyitottak voltak. Valódi, komoly önismereti folyamat zajlott.” Hozzátette, a legkellemesebb meglepetés a harmadik napon érte, amikor a lakók megelégelve a rendetlenséget, kitakarítottak a kedvéért. A benn tapasztalható puskaporos hangulat kapcsán Gaál elmondta: „Heteken át összezárva tizenkét vadidegennel – ez kemény nyomást helyez bárkire, érthető, hogy sokszor vágni lehet odabenn a levegőt, akkora a feszültség.”

Talán ezért is tartották jó ötletnek a műsorkészítők a csoportterápia gondolatát, ami azonban szinte minden játékosra máshogyan hatott, és akadt olyan is, aki nem igazán nyílt meg. Ennek okát a szakértő a következőképpen látja: „Anita végig játszmázott, és a pszichológiai tréninget is arra szerette volna használni, hogy mások pozícióját gyengítse” – mesélte az azóta már kiesett játékosról. – Sajti azért, mert ő odabenn „apaszerepben” van, és emiatt úgy érezte, nem engedheti el magát, a személyiségének egy részét nem szabad megmutatnia. Melina pedig úgy volt vele, ő köszöni, nincs szüksége pszichológusra, hagyjam békén.”

Gaál nem tartja kizártnak, hogy lesz olyan játékos, aki nem tudja majd végigcsinálni a műsort, és önként feladja a játékot: „Sajtinál már kezd felszínre jönni, hogy folyamatosan „visszatartja” énje egy részét, billeg a léc, hogy képes lesz-e végigcsinálni. Meglepő lesz, de mellette Rico az, aki önmaga helyzetét szabotálja a viselkedésével, sokakban visszatetszést keltenek a megnyilvánulásai. A lányok közül most Melina a leggyengébb láncszem: mivel sokat titkolózik, és sokak társaságát is kerüli” – zárta gondolatait a szakember. Vajon tényleg lesz olyan szereplő, akinek lelki alkata gátat szab majd, hogy elvigye a 36 millió forintos főnyereményt? A következő hetekben kiderül.

Kiemelt kép: rtlketto.sajtoklub.tv

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!