Napi friss

Micsoda átalakulás! – Így néz ki ma a tinik egykori kedvence

A nagyközönség még tinikorában ismerte meg Zentai Márkot, aki egy időre eltűnt a köztudatból. Nemrég azonban új formációval tért vissza a színpadra.

Még a VIVA TV aranykorában vált ismertté Zentai Márk, aki göndör fürtjeivel, fülbemászó slágereivel hamar belopta magát a tinilányok szívébe. Hiába a nagy siker, a személyét övező rajongás, az énekes végül teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A 32 éves zenész nagy átalakuláson ment keresztül, amióta utoljára láttuk.

Fotó: Szász Veronika Veni

Nem csak a külseje változott, zeneileg is nagy átalakuláson ment keresztül. MÖRK nevű zenekarával az idei EFOTT-on is fellépnek, és mint nemrég mesélte, a lassú víz partot mos filozófiájában hisz a zenekar sikerei terén. „Ez a szakma eleve nem egyszerű – de melyik szakma nevezhető annak? Pékséget nyitni, vagy villanyszerelő céget alapítani sem egyszerű, mindenben vannak nehézségek. Mindenesetre azt látom, hogy a türelmetlenség vezet a rossz dolgokhoz. Épp emiatt hiszek abban, hogy célszerű lassan, minőségileg megalapozottan és emberileg fenntartható tempóban haladni úgy, hogy ne égjen ki közben a zenekar. Többet érünk el, ha tíz év alatt felépítünk egy soul zenére nyitott, jó fej közönséget, és egy hasonló, pozitív attribútumokkal rendelkező zenekart, mintha hirtelen, egy nyár alatt kegyetlenül befutnánk, és három év múlva már pszichoterápiára járnánk a folyamat lelki következményei miatt – magyarázta. – Amikor érzem, hogy valami véget ért, akkor ideje megújulni. Most például zenekari szinten az eddigieknél kissé felszabadultabb dolgokra vágyunk. Nagyon sok mély dalt zenésítettünk meg, és elegünk van a melankóliából, lazább irányba akarunk menni. Meglátjuk, hogy ez sikerül-e, vagy továbbra is jön belőlünk ez a kelet-európai melankólia – amivel egyébként semmi baj nincs, mert ha ez az, amin keresztül találkozni tudunk az emberekkel, akkor ez is oké, de mégis, szeretnénk magasabbra emelni magunkat és az embereket. Ez annak az eredménye, hogy lelkileg jobban vagyunk. Ha kiegyensúlyozottabb és boldogabb egy zenekar, akkor talán boldogabb dolgokat fogalmaz meg.”

Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!