Napi friss

ByeAlex sem érti: Laci állva tapsolt Alee-nak, aztán nem adott neki széket

Sokan felháborodtak az X-Faktor szombati adását látva.

Drámai befejezést hozott az X-Faktor elődöntője. Az utolsó színpadra lépő versenyző Alee volt, és bár Gáspár Laci állva tapsolt neki, végül egyik mentor sem adott neki biztos továbbjutást adó széket ByeAlexen kívül. Ha hármuk közül bárki bizalmat szavaz a 16 éves rappernek, akkor ötödik zsűritagként a közönség döntött volna arról, hogy biztos továbbjutó lesz-e, és akkor vagy Ferenczi Kamilla, vagy Kocsis Paulina kerül a veszélyzónába. Mivel azonban Gáspár Laci, Csobot Adél és Puskás Peti is nemmel szavazott, így ByeAlex két mentoráltja kényszerült megharcolni a továbbjutásért. Mehringer Marci kapott kevesebb szavazatot, így búcsúzott.

Alex az adás után őszintén nyilatkozott arról, hogy mi a véleménye mentortársai döntéséről. „Hogy Adél hogyan szavazott, az igazából mindegy is. Neki ez volt a véleménye, és így szavazott. Ott nem éreztem azt, hogy ő valakit védeni akar, vagy ilyesmi, mert neki mindegy volt, hogy melyik versenyző győz. Azt is gondolom, hogy jól van, esetleg ne ültessék le az én versenyzőmet, de hogy még a közönséget se kérdezzék meg arról, hogy mit gondolnak, az nekem ezen a ponton nem fér bele. Ha én azt éreztem volna, hogy Kamilla vagy Paulina annyira jó, akkor nem szavaztam volna hasonló helyzetben úgy, hogy ne kapjanak széket. Laci például állva tapsolt, én a helyében nem tudtam volna utána megmagyarázni, hogy akkor miért nem adok széket – mondja Alex.  – Mindegy, a színpadon az szokott állni, akiket a közönség szeret, és biztos vagyok benne, hogy Marcit szeretik, és még fog zenélni a jövőben. Még nagyon fiatal, csak 19 éves, sok lehetőség áll előtte. Ha kéri a segítségemet, vagy megkérdez bármiről, akkor természetesen ezután is segíteni fogok neki.”

Puskás Peti bevallotta: „Lehet, hogy az én hátamon csattan majd ez az egész, és lehet, hogy sok kritikát és sok rosszindulatú hozzászólást kapok, és azt mondják, hogy ez taktika volt, de nem kérdés: Kamilla megérdemelte, hogy továbbjusson. Két kiváló produkciót mutatott be, és a duettje Tóth Verával az este legjobbja volt” – magyarázta a mentor.

„Jó lett volna ott lenni a végén”

A kieső, Mehringer Marci szerencsére nem omlott össze. A jövőbe tekint. „Alex azt mondta, hogy szerinte ennek nem így kellett volna történnie, igazságtalanság, hogy kettőnk között kellett választania az embereknek. A mentorok féltették a saját versenyzőiket, így alakulhatott ki ez a helyzet. Akárhogy is, amiért eredetileg jöttem, azt megtettem. Büszke vagyok rá, hogy eljutottam idáig. Hogy megismerjenek az emberek, hogy én megismerjek embereket, akik segíteni tudnak nekem, ez mind sikerült. Azért jöttem, hogy zenélhessek, dalokat írhassak, az emberek hallgassák, és koncertezhessek. Megcsináltam, amit akartam. Boldog vagyok. Jó lett volna ott lenni a végén, de nem vagyok sem csalódott, sem szomorú. Elkészült egy új dalom, amit hamarosan megismerhet majd a közönség – magyarázza Marci.  – Alee-val az elején megbeszéltünk, hogy nem fogunk irigyelni egymástól semmit, sem a győzelmet, sem a továbbjutást, és ő is ugyanezt mondaná, ha most ő esett volna ki. Örülök, hogy olyanokat ismerhettem meg, mint ő, és kívánom neki, hogy tudjon élni azzal a lehetőséggel, amit ez a műsor jelent.”

Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!