Külföldi sztár

George és Amal Clooney: Tizedik házassági évfordulójukat egy francia birtokkal ünneplik

Rácáfolva az állandó vészmadarakra, a sztárpár boldogabb, mint valaha, csak most már nem Angliában, hanem egy francia kisváros, Brignoles közelében.

Hogy repül az idő! Szeptember végén lesz kereken tíz esztendeje, hogy a világ leghíresebb agglegénye, George Clooney Velencében romantikus külsőségek között oltár elé vezette élete szerelmét, Amalt. A libanoni születésű ügyvédnővel azóta kétgyerekes szülők lettek, ritkán látott ikreik, Ella­ és Alexander­ már iskolába járnak, júniusban múltak hétévesek. A házaspárnak több otthona is van világszerte, köztük Clooney híres Oleandra­ villája Olaszországban, a Comói-tónál. Fő bázisukat az esküvőjük után Angliában, a Berkshire-­ben található Sonning­ on Thames­ben rendezték be, egy csodálatos házban éltek a Temze­ partján.

Alexandert és Ellát legutóbb tavaly láttuk (Fotó: Profimedia)

Új ország, új fészek

Nemrég azonban új helyre költöztek: a Dél-Franciaországban található kisváros, Brignoles közelében találták meg álmaik otthonát, egy kastélynak is beillő gyönyörű kúriát, amelyhez hatalmas szőlőbirtok is tartozik, Clooney pedig állítólag körbeültette a kertjüket olajfákkal. Bár a 63 éves sztárt és élete párját, a 46 évesen is bombázó Amalt a napokban újra a Comói-tónál kapták lencsevégre, ott csak nyaralnak, ahogyan minden nyáron. Életük fő színtere azonban már az új, francia otthonuk. A 18. században épült tágas kúriának előkelő neve is van, Domaine du Canadelnek hívják, és egy különálló birtokon terül el kicsit távolabb a városkától, így teljesen el van zárva a kíváncsi tekintetek elől. A közelben egy másik festői kisvárosban, Contignacban is látták a párt sétálgatni: találkoztak a helyi polgármesterrel, elmentek megnézi egy kiállítást, és megvacsoráztak a Picotte Provence nevű étteremben.

A 18. században épült kúria a város szélén található (Fotó: Profimedia)

Mediterrán idill és nyugalom

A házaspár nagyon élvezi, hogy itt nyugalomban élheti a magánéletét, és nem üldözik őket folyton lesifotósok. Francia ismerőseik elárulták, hogy már többé-kevésbé be is illeszkedtek a helyi közösségbe. Az egyik pékség tulajdonosa például elmesélte, hogy Amal rendszeresen betér a kedvenc lazacos szendvicsért, és kedvesen elcseveg vele – kiválóan beszél ugyanis franciául. Ez a filmsztárról ugyan még nem mondható el, viszont az ikreik épp olyan gyorsan elsajátították ezt a nyelvet is, mint ahogy már kicsi korukban folyékonyan beszéltek olaszul. Hogy vajon édesanyjuk anyanyelvét, az arabot is megtanulták-e, azt nem tudni – valószínűleg Amal sem használja a mindennapokban, hiszen kétéves volt, amikor a szülei Nagy-Britanniába menekültek a libanoni polgárháború elől.

Legutóbbi Saint-Tropez-ban látták őket (Fotó: Profimedia)

Követi a barátját?

A híres házaspár a brignoles-i polgármesterrel is jóban van. Didier Brémond el is büszkélkedett azzal, hogy járt látogatóban Clooney-ék házában, amit olaszos stílusban újítottak fel. „Könnyű velük összebarátkozni, nagyon szívélyes emberek. Különösen, miután koccintottunk George remek rozéjával” – mesélte. Úgy hírlik, a filmsztár imádja a mediterrán életstílust, sőt a saját négyhektáros szőlőjével még a borászkodásba is szeretne belevágni régi cimborája, Brad Pitt mintájára. Utóbbi francia rezidenciája, a Chateau Miraval szintén nincs messze innen, alig félórányi autóútra fekszik Clooney-éktól. Alighanem Pitt jelenléte is közrejátszott abban, hogy úgy döntöttek, ide költöznek Provence-ba. A házaspár birtokát egy borászati szakértő, Laurence Berlemont gondozza – húsz éve ő maga ültette itt a vermentino fajtájú szőlőtőkéket. „Én segítek George-nak gazdálkodni, és meg kell mondjam, nagyon jó meglátásai vannak. Elmondja a véleményét, de hallgat rám. Kifejezetten szerény ember, nem akar szakértőbbnek tűnni annál, mint amennyire ért az ilyesmihez” – mesélte a nő a sztárról.

Jó estét, jó szerencsét című filmjével a Brodwayre készül (Fotó: Profimedia)

Hívja a színpad

A família persze továbbra is többlaki életet él, hiszen a filmes munkák időről időre elszólítják a családfőt. Jövőre például biztosan áttelepülnek egy időre New Yorkba, ugyanis Clooney a Broadway-re készül: a 2005-ös Jó estét, jó szerencsét című filmjének színpadi adaptációjában játssza majd a főszerepet.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!