Külföldi sztár

Andrea Bocelli hatalmas vágya, hogy Taylor Swifttel lépjen fel

A világ nem győzi csodálni a vak énekes lenyűgöző tehetségét és minden akadályt legyőző életörömét. Egy ideje a 12 éves lánya is fellép vele, a híres papát pedig láthatóan a kenyérre keni.

A 65 éves tenor, Andrea Bocelli nem éppen az a generáció, amely napjaink talán legnépszerűbb popsztárjának, Taylor Swiftnek a rajongótáborát adja. Az énekesnő „swifties”-nek becézett hívei leginkább a fiatal nők, lányok közül kerülnek ki, és sok köztük a tinédzser is. Többek közt a 65 éves Bocelli kiskamasz lánya, Virginia is teljesen odavan az amerikai szupersztárért, kívülről fújja a dalait.

Még lámpaláza sincs

Ezért a világhírű operaénekes egyik leghőbb vágya, hogy duettet énekeljen az egészen más műfajban utazó popcsillaggal, ugyanis tisztában van vele, ezzel tudná a legjobban lenyűgözni a lányát. „Gondolkodtam rajta, szerintem nagyon jók lennénk együtt – mondja a papa. – Imádom Taylort, voltam is egy koncertjén nemrég. Fantasztikus lenne, ha apukám legközelebb vele dolgozna együtt – lelkesedik a kislány, aki amúgy már maga is profi előadó, hiszen rendszeresen fellép az édesapjával. – Nekem ez teljesen normális, hogy együtt énekelünk apával, a koncertjein egy-két dalt adunk elő együtt. Már megszoktam, nincs is lámpalázam” – mesélte.

Virginia gyerekkora óta fellép édesapjával

A két fiú is zenei tehetség

Nem is lenne miért, hiszen fantasztikus hangja van, és gyönyörűen énekel. Persze attól, aki gyakorlatilag az anyatejjel szívta magába a zenét, mi mást várnánk? Hiszen amikor Virginia még kisbaba volt, mindig Bocelli énekelt neki este altatót, és rengeteget zenélt együtt a család. Így nem csoda, hogy a kislány maga is zenei tehetséggé cseperedett. Ahogyan a már felnőtt féltestvérei, a zongoristaként remeklő 29 éves Amos és a 26 esztendős Matteo is, utóbbi szintén gyakran fellép énekesként a vak tenorral. A két fiatalember ­Bocelli első házasságából született, míg a húguk a mostaniból, neki az énekes második felesége és egyben menedzsere, Veronica Berti az édesanyja. A tenor vele 22 éve van együtt, és kereken tíz éve házasok.

A világhírű énekes reménykedik benne, hogy összejöhet a közös fellépés Taylor Swifttel

Összejöhet a közös duett

Ami a Taylor Swifttel közös duettet illeti, az még a jövő zenéje, de egyáltalán nem lehetetlen, hogy összejön. Hiszen Andrea Bocelli számos más popsztárral dolgozott már együtt Jennifer Lopeztől Ed Sheeranen át Shania Twainig, sőt nemrég a rockerként is ismert Johnny Depp-pel és a Queen­ veteránjával, Brian Mayjel állt közös színpadon. Ráadásul közvetlen kapcsolata is van az énekesnő stábjával: ugyanaz a Sam Wrench rendezi a pályafutása kezdetének 30. évfordulója alkalmából készülő Andrea Bocelli 30: The Celebration című filmet, mint aki Taylor The Eras című filmjét forgatta a még mindig futó turnéja Los Angeles-i koncertjeiről.

Addig is aki élőben is szeretné megtapasztalni apa és lánya közös fellépését, ősszel Budapesten is megteheti, hiszen az operaénekes novemberben a magyar fővárosban ad koncertet egymás után két estén, és minden bizonnyal itt lesz vele Virginia is. A kislány nemcsak a színpadon egészíti ki édesapját, hanem sokszor ő a tolmácsa. Az olasz tenor angolja ugyanis nem tökéletes, de gyereke már perfektül beszéli, így aztán bármikor kisegíti a papát.

Pavarotti nyomában

Köztudott, hogy a híres előd, a néhai Luciano Pavarotti karolta fel először a vak énekest. Bocelli most ugyanúgy egy hatalmas szabadtéri koncerttel ünnepelte meg harmincéves pályafutását a londoni Hyde Parkban, ahogyan annak idején a másik nagy olasz a saját 30. évfordulóját – azt ő akkor a tévében követte végig. Most a saját koncertjén a saját fia, Matteo­ lépett fel afféle „előzenekarként”, és a popsztár Seal is együtt énekelt Bocellivel.

Pavarotti karolta fel

Kiemelt képek és fotók: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!