Külföldi sztár

Az ördög Pradát visel: Anne Hathaway nem kér a folytatásból

Örömhír a film rajongóinak: folytatás készül Az ördög Pradát visel című kasszasikerhez, és két főszereplő már biztosan visszatér.

Lassan két évtizede, hogy leforgatták a 2006-ban bemutatott, mára igazi klasszikussá nemesedett hollywoodi mozit, amely a divatipar kíméletlen világába engedett bepillantást. Meryl Streepet Oscar-díjra jelölték a nagy hatalmú, kiállhatatlan főszerkesztő, Miranda Priestly­ karakterének megformálásáért, a Golden Globe-ot pedig el is nyerte érte. Azt máig vitatják, mennyiben mintázták a jeges természetű, undok figurát ténylegesen a Vogue magazin hírhedt nagyasszonyáról, Anna Wintourról. De valamennyire egész biztosan, hiszen a film alapjául szolgáló könyv írója, Lauren­ Weisberger a valóságban egy darabig Wintour­ asszisztenseként dolgozott, és az élményeiből írta meg a high­ fashion világába csöppent fiatal lány történetét.

Asszisztensből főnök

A folytatásról egyelőre annyit tudni, hogy Meryl karakterének karrierjét követi nyomon napjainkban, miközben a nyomtatott magazinoknak lassan leáldozik az internet korában. Emily Blunt – aki Priestly­ első asszisztensét, Emily Charltont játszotta a filmben – egész biztosan visszatér a folytatásban, de már nagy hatalmú, befolyásos szereplőként. A főszereplő Anne Hathaway újrázásában is nagyon reménykednek a rajongók, de egyelőre lehet, hogy hiába. Pár hónapja ugyanis a 42 éves színésznő azt mondta, annak idején annyira tökéletesen állt össze Az ördög Pradát visel stábja, hogy szerinte azt lehetetlen megismételni. „A színészek és a kreatív alkotók mind a karrierjüknek azon a pontján voltak, amikor a legideálisabb volt az együttállás. Ilyen varázslat csak egyszer adódik, nem lehet megismételni – vélekedett Anne Hathaway.­ – Én nem szeretem, ha egy remek film emlékét megmérgezi egy gyengébben sikerült folytatás, amitől aztán csak kínosan érzi magát mindenki.”

Anne Hathawaynek vannak kétségei a film folytatásával kapcsolatban (Fotó: Getty Images)

Így aztán, hacsak azóta nem győzte meg Hathawayt egy zseniális forgatókönyv – vagy esetleg egy csillagászati gázsiajánlat –, akkor elképzelhető, hogy hiába szeretnénk a bájos Andy Sachst húsz évvel idősebben viszontlátni a filmvásznon. Ugyanakkor a három színésznő nemrég újra együtt szerepelt egy díjátadón, és talán Meryl és Emily ráveszik kolléganőjüket a folytatásra…

Mi történt velük?

A főszereplők élete jól megváltozott az eredeti film forgatása óta! Sorra vettük őket. Meryl Streep akkor az ötvenes éveiben járt, ma már 75 esztendős, és a világot meglepve több évtizedes házasság után elvált a férjétől, Don Gummertől. Az ördög Pradát visel után a Mamma Mia!-filmekben is nagy sikert aratott, mostanában pedig a Gyilkos a házban című sorozatban szerepel. Mind a négy gyereke felnőtt, és többé-kevésbé a nyomdokaiba lépett, hiszen a három lánya színésznő lett, a fia, zenész-énekes.

Meryl Streep jelenleg is az egyik legnépszerűbb színésznő (Fotó: Getty Images)

A ma 41 esztendős Emily Blunt a húszas évei elején járt, és ez volt a második filmszerepe, ami aztán világszerte ismertté tette a nevét. Akkoriban Michael Bublé párja volt, de nem sokkal később, másfél évtizede megismerte a férjét, John Krasinskit, akitől született két gyereke.

Emily Blunt és férje, John (Fotó: Getty Images)

Az Emilyvel egyidős Anne Hathaway szintén nagyon fiatal volt az első film idején, de addigra már túl volt a Neveletlen hercegnő sikerén. Ma kétgyerekes anya, fiai lombikprogram segítségével születtek, miután korábban volt egy vetélése. Férjével, Adam Shulmannal 2012 óta házasok.

No és Nigel?

Emlékezetes figurája volt a filmnek Nigel szerepében Stanley­ ­Tucci. A színész ma 63 éves, és legyőzte a rákot. Azt egyelőre nem tudni, ő visszatér-e a folytatásra. A sors fintora, hogy időközben Emily Blunt a sógornője lett: ugyanis feleségül vette a nővérét, Felicityt, akit Emily esküvőjén ismert meg.

A színész a feleségét is a filmnek köszönheti (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!