Külföldi sztár

Anne Hathaway, akit teljesen félreismert a világ – A színpadon szülést játszott, miközben elvetélt

Egy interjúban vallotta be a kétgyerekes színésznő, milyen rögös út vezetett első gyermeke megszületéséig.

Anne Hathaway színésznő neve összeforrt Az ördög Pradát visel-beli, valamint a Neveletlen hercegnő-beli szerepeivel, pedig Oscar-díja is van, amit a Nyomorultak-beli karakteréért ítélték oda neki. Sokáig azonban éppen ez az elismerés volt az, ami miatt nem örülhetett a színészi sikereinek. Amikor ugyanis Anne Hathaway átvette élete első aranyszobrát, ennyit mondott: „Hát tényleg megtörtént.” Balul sült el a mondat, ekkortól közellenséget láttak benne, azzal vádolva őt, hogy mindig indokolatlanul vidám és álságosan jó ember. A jelenséget el is nevezték Hathahate-nek, és maga Anne is belebotlott a neten abba a véleménybe, miért utálják őt az emberek.

Hálás Christopher Nolannek

Ez idő tájt a rendezők is méltatlanul mellőzték, pedig mint azt a The New York Times fejtegette, nem is igazán vele volt baja a világnak, hanem a való életben hercegnőként élő, allűrökkel megáldott lányokkal, akiknek semmilyen vonzerejük nincs. Emiatt többször visszautasították komolyabb szerepek kapcsán, arra hivatkozva, hogy nem lenne hiteles bennük.  A színésznő erre az időszakra úgy emlékszik vissza, hogy Christoper Nolan „húzta ki a mocsárból” azzal, hogy szerepet adott neki a Csillagok között című filmben. Ezek után fordult a kocka, és már nem volt menő utálni őt. Később így nyilatkozott erről az időszakról: „Tíz évvel ezelőtt lehetőségem nyílt arra, hogy egy másik perspektívából szemléljem a gyűlölet nyelvezetét. Ha a magadnak okozott fájdalmat felerősítik, például annyira, amennyire csak az internet tudja, nos az… Egy erős élmény. Amikor megtörtént az, ami, hirtelen rájöttem, hogy ezzel a fajta energiával semmilyen szinten nem akarok foglalkozni. Nem akarok táplálkozni belőle. Nem akarok helyet szorítani neki, félni tőle, vagy csak az ő nyelvén beszélni. A gyűlölet az élet ellentéte, semmi sem tud kinőni belőle.”

Két gyermeke születése előtt elvetélt

Anne és férje, Adam Shulman 2012 óta házasok, és sosem kezelték a magánéletüket nyitott könyvként, ugyanakkor hét pecsét alatt sem őrizték. Ennek ellenére csak most, a Vanity Fairnek adott interjújából derült ki, milyen pokoli kínokat élhettek át két gyermekük, Jonathan és Jack születése előtt. „Első alkalommal nem jött össze nekem. Egy darabot játszottam, és minden este a színpadon kellett szülnöm – mondta el Hathaway. Mindez 2015-ben történt, ekkor futott a Grounded című egyszemélyes off-Broadway-színdarabja, amelyben az említett éppen szülő nő karakterét formálta meg. Bár nem beszélt a veszteségről, a barátait beavatta a tragédiájukba. – Túl sok volt, hogy magamban tartsam. Közben a színpadon úgy tettem, mintha minden rendben lenne” – árulta el a színésznő, és kiemelte, amikor bejelentette, hogy érkezik a második gyereke, már nem tudta magában tartani, milyen nehéz időszakon van túl.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Anne Hathaway (@annehathaway) által megosztott bejegyzés

Munkája támogatja a családját

2019-ben, amikor pocakos fotóját posztolta, és egyben bevallotta, hogy a poklot is megjárta a terhességei előtt, egy emberként csodálkozott el a világ. Hiszen korábban még a fiai nevét sem árulta el, második fiukkal kapcsolatban is csak egy évvel később árult el bármit. „Úgy érzem, ez nem csak az egészségem szempontjából lényeges. Egy csapat része vagyok, ami a családom, és ez nem csak rólam szól. A családomnak vannak szükségletei, és a gyerekek egyik szükséglete az, hogy definiálniuk kell a saját életüket. Eszembe sem jut, hogy összekapcsoljam a kettőt, kivéve a hálát, hogy milyen szépen szolgálják egymást. De rajtam keresztül szolgálják egymást, és nem rajtam kívül” – fogalmazta meg gondolatait.

Anne Hathaway és Adam Shulman 2016 októberében New Yorkban első gyermekükkel sétálnak. A világ ilyen elkapott fotókból értesült gyermekeik születéséről (Fotó: Getty Images)

Fiainak hála, a színésznő már nem annyira szigorú önmagával, azt mondja, sokat lágyult az évek alatt. „Amikor fiatalabb voltam, úgy gondoltam, a fejlődés az, hogy kemény vagyok magammal. Ám ennek az útnak van egy plafonja. Újra kellett tanulnom, mit jelent a lendület, és hogy ezt nevelő módon tegyem” – vallotta be a színésznő, aki viszont a szakmájában bátor, úgy gondolja, a színészetben „egy kötéltáncos, vakmerő embernek” kell lenni.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!