Külföldi sztár

Daniel Cleaver a valóságban sem volt kíméletes Bridget Jones-szal: „Mintha a szélütött Margit hercegnőt hallanánk”

Renée Zellwegert újra láthatjuk majd a híres szingli szerepében, és most kiderült: 20 év kihagyás után az exszeretőjét alakító Hugh Grant is visszatér a színre!

Lehet, hogy Hugh Grant ma, 63 évesen már nem az az ellenállhatatlan sármőr, aki fénykorában, az óriási sikert aratott első rész bemutatója idején volt, de a brit színész a rajongókat így is lázba hozta, hogy kereken két évtized kihagyás után a filmbeli Daniel Cleaver újra felbukkan majd a vicces-romantikus történetben. A világhírű szingli nőfaló szeretője utoljára a második részben, 2004-ben tűnt fel a filmvásznon, a Bridget Jones:­ Mindjárt megőrülök! című moziban, amelyben másodjára is a Colin Firth alakította Mark Darcy nyerte el a főhősnő szívét.

Tényleg özvegy anya lesz?

A 2016-os Bridget Jones babát vár című harmadik részben Grant már egyáltalán nem szerepelt, bár filmbeli karaktere többször szóba került ott is – először azzal, hogy vélhetően meghalt repülőgép-balesetben, majd azzal, hogy mégis él. Így semmi nem gátolja a hóhányó Daniel­ visszatérését a színre. Azt nem tudni, a készülő folytatás mennyire szorosan követi majd a Helen Fiel­ding által írt sztorit – a könyvbeli történet szerint Bridget megözvegyül, és ötvenes nőként egyedül neveli a két gyerekét. Hogy a filmvásznon milyen szerepet kap újra az életében Daniel, a csélcsap exszerető, az még a jövő zenéje. Ahogy az is, lesznek-e a forgatáson feszültségek Renée­ Zellweger és pikírt humorú angol kollégája között. Ugyanis nem volt mindig baráti a kapcsolatuk, Grant például az első filmnél kifejezetten nehezményezte, hogy miért egy amerikai színésznő kapta meg az ízig-vérig londoni Bridget szerepét.

Renée Zellweger Ant Anstead gyerekeit sajátjaként neveli

Szélütött Margit hercegnő

Eleinte még Renée kiejtésén is gúnyolódott. „Próbálkozott szegény a brit akcentussal, ami teljesen úgy hangzott, mintha a szélütött Margit hercegnőt hallanánk” – gonoszkodott annak idején. Később elismerte, hogy végül a színésznőnek sikerült tökéletesen átalakulnia Bridgetté. A közös munkák során aztán minden ugratás ellenére összebarátkoztak, és Grant meleg szavakkal mesélt a kapcsolatukról, bár egy kis szurka-piszkát azért mindig beleszőtt a mondandójába: „Nagyon bírom Renée-t, egyike azon kevés színésznőknek, akikkel nem vesztem össze, sőt remekül kijövünk egymással. Időnként ma is váltunk hosszú e-maileket, az övéi különösen bőbeszédűek, kitesznek vagy 70 oldalt, és sok érdekes dolog van bennük, bár néha kicsit nehéz kihámozni az értelmüket. De Renée egy kincs, és fantasztikus színésznő” – mondta róla.

Hugh Grant Anna Eberstein mellett találta meg a boldogságot

Mára mindketten révbe értek

Az egykori közös munka óta a két színész civil élete gyökeresen átalakult. Bár mindketten sokáig keresték az igazit, mára úgy tűnik, mind a ketten megtalálták a magánéleti boldogságot. A valaha örök agglegénynek elkönyvelt Grant ötgyerekes apuka, mi több, hat éve férj is, Anna Eberstein svéd tévéproducer a felesége. A napokban az 55. születésnapját ünneplő Renée pedig három éve boldog szerelemben él az angol tévésztárral, Ant Ansteaddel, és bár saját gyereke nem született, lelkes pótanyukája a kedvese előző párjaitól született négyéves kisfiának és két tinédzser gyerekének.

Bojkott Darcy miatt?

A rajongók elkeseredtek, amiért Colin­ Firth neve hiányzik a negyedik rész stáblistájáról. Szerintük az általa alakított Mark Darcy nélkül nincs értelme a folytatásnak, és azzal fenyegetőznek, hogy így bojkottálni fogják a filmet. Szerepel viszont két újonc: a 12 év rabszolgaságból ismert Chiwetel Ejiofor és A Fehér Lótusz sorozat sztárja, Leo Woodall – utóbbi Bridget harmincas szeretőjét alakítja majd.

Kiemelt kép és fotók: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!